Otac Radeta Šerbedžije preminuo u 104. godini!

0

Danilo Šerbedžija, otac slavnog glumca Rade Šerbedžije (70) preminuo je danas u 104. godini.

Ove tužne vesti na društvenim mrežama objavio je Radetov sin, koji je dobio ime po dedi.

Seljak, rudar, proleter, prvoborac, otac, deda, pradeda. Nakon što je u 104. godini pobedio upalu pluća, zdrav, odlučio je da ode, poslao bližnje iz sobe da odu malo da se odmore i zatvorio oči. Dosta mu je bilo. Ostavio je odelo za sahranu, u džepu pismo koje želi da se pročita na sahrani za samo najužu porodicu, meni je nedavno otavio sat koji je dobio kad je išao u penziju, na sahrani samo violina da ga prati uz pesmu „Kad u vojsku ja polazim i zeleno polje gazim. Suzama se boj ne bije već se vrela krvca lije.“ Zdravo deda, ponosan sam što nosim tvoje ime – poručio je njegov unuk Danilo na Fejsbuku.

Inače, Rade je u jednom intervjuu prošle godine otkrio da se njegov otac protivio njegovoj odluci da postane glumac, te da nije pogledao nijedan njegov film.

Imao sam divan odnos sa roditeljima. Majka mi je umrla, a otac je u 104. godini. Otac nikad nije pogledao nijedan moj film, ni seriju, ni snimku predstave. Samo bi uzeo ukrštene reči i napustio sobu. Iz neke tvrdoglavosti i osvete. Nikada – poverio se Šerbedžija hrvatskom „Jutarnjem listu“.

Izvor: blic.rs

Foto: Youtube/PrintScreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.