POLEDICA PRAVI HAOS U BEOGRADU: Telefon Hitne pomoći se usijao zbog padova i saobraćajki!

- Ne možemo ni da brojimo saobraćajne nezgode, posla je mnogo, telefoni celog jutra neprekidno zvone. Posebno zbog padova na klizavim pešačkim stazama - kaže Nada Macura, portparol Hitne pomoći.

Kako javljaju reporteri "Blica" u Požeškoj ulici za svega par minuta palo je troje ljudi, a jedna gospođa je čak pri padu udarila glavom o kontejner.

Klizavo je i u ostalim delovima grada.

- Čim sam izašla iz zgrade umalo nisam pala. Uopšte se ne vidi da su trotoari prekrivenim tankim ledom. Išla sam kroz grad i gledala kako na svakih par metara neko ili padne ili se ozbiljno pokliza - kaže M.J. sa Dorćola.

- Starijim osobama i hroničnim bolesnicima se ne preporučuje izlazak na ulice bez preke potrebe - dodali su iz Hitne pomoći.

U Beogradu su se u roku od dvadeset minuta, u 6.40 i u 7.00 dogodile i dve saobraćajne nezgode.

Oko 7.50 sati Hitna pomoć primila je poziv i zbog lančanog sudara na putu ka Dobanovcima.

Prethodno, tokom noći, dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima je povređeno osam osoba, među njima i jedna devojčica od sedam godina.

Devojčica je povređena u saobraćajnoj nezgodi u Ulici Marijane Gregoran nešto posle 19 časova i sa povredama stopala prevezena je u Dečiju kliniku u Tiršovoj.

Na Obrenovačkom putu oko 5.30 dva momka od po 24 godine su povređena, od kojih jedan teže. Obojica su prevezena u Urgentni centar.

Kako kažu iz Beogradskog taksija trenutno je malo veća gužva na Gazeli ka Novom Beogradu, Autokomandi i u Takovskoj.

Saobraćaj na autoputevima i glavnim putnim pravcima van većih gradova u Srbiji je umerenog inteziteta, ali zbog niskih temperatura i povremenih snežnih padavina koje se prognoziraju za danas moguća je poledica, saopštio je AMSS.

Prohodnost puteva je u nižim predelima je uglavnom dobra, međutim, poslednjih dana velike probleme vozačima predstavlja smanjena vidljivost, zbog magle ili niske oblačnosti koja je i danas prisutna na većini puteva.

Od 50 do 100 metara vidljivost je smanjena na području Kikinde, Loznice, Banatskog Karlovca, Zlatibora i Beograda. Magla se zadržava dobrim delom dana, a vidljivost je najslabija u jutarnjim satima i noću.

Iz AMSS zbog smanjene vidljivosti i poledice apeluju na vozače da smanje brzinu kojom se kreću budu maksimalno koncentrisani.

I pored toga što je većina puteva u planinskim predelima prohodna, vozače očekuju pravi zimski uslovi vožnje. Kolovoz je očišćen u punoj širini puta i posut kamenom rizlom, ali i pored toga na kolovozu ima snega, a mestimično i leda zbog čega vozače očekuje usporena vožnja, što se odnosi prvenstveno za puteve koji vode u više predele centrane zapadne, južne i jugoistočne Srbije, piše u saopštenju.

Na graničnim prelazima za putnička vozila nema zadržavanja dužih od 20 minuta, dok se na teretnim terminalima na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz Srbije, odnosno na ulazu u Hrvatsku, čeka više sati.

Na graničnom prelazu Šid teretna vozila čekaju oko 60 minuta. Teretna motorona vozila višesatno i dugo čekaju i na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz zemlje, odnosno na ulazu u Mađarsku, dok su zadržavanja na prelazu Kelabija oko 90 minuta.

Izvor: Beta, Blic

Pogledajte još