Delegacija EU i Beogradski festival igre za usavršavanje mladih igrača

Majstorski kurs se drugu godinu za redom realizuje zahvaljujući podršci Delegacije Evropske unije u Srbiji, sa ciljem podsticanja razvoja i edukacije mladih igrača u Srbiji. Kurs je namenjen različitim uzrastima učenika koji pohađaju profesionalne baletske škole u Srbiji, kao i mladim igračima.

Maestro Ferini, izvrsan igrač i pedagog, član žirija mnogobrojnih baletskih takmičenja, svakodnevno će voditi po tri časa klasičnog baleta i repertoara, sa ciljem da mladim igračima približi nove metode iz oblasti pedagogije klasičnog baleta kao i najsavremenije trendove evropske baletske škole i plesne scene.

Delegacija EU peti put zaredom daje podršku Beogradskom festivalu igre koji promoviše razmenu umetnika i pedagoga između Srbije i Evropske unije kao i edukaciju mladih talenata u Srbiji i time podstiče evropske vrednosti poput multikulturalnosti, raznolikosti i solidarnosti između nacija i generacija.

Učenik čuvene primabalerine Teatra milanske Skale Lilijane Kozi (Liliana Cosi), Marko Ferini je pedagog renomiranih italijanskih škola među kojima su Akademija Teatra milanske Skale i Nacionalna akademija igre u Rimu, kao i kompanije Aterballetto iz Ređo Emilije. Ovo je četvrti put da ovaj pedagog dolazi u Beograd, kako bi radio sa talentima iz cele Srbije.

Informacije o kursu:

Majstorski kurs će se održati od 17. do 23. februara 2017. godine u prostorijama Baletske škole Nacionalne fondacije za igru u Beogradu, u Kolarčevoj broj 3, na I i II spratu. Grupe će biti podeljene na početnike (deca od 9-12 godina), srednji nivo (13-15 godina), kao i napredni-profesionalni nivo (od 16-25 godina). Očekuje se oko 60 aktivnih polaznika, a kurs je otvoren i za sve zainteresovane domaće pedagoge klasičnog baleta i savremene igre.

Prijave za majstorski kurs za učenike profesionalnih baletskih škola, mlade igrače i baletske pedagoge, vrše se putem telefona: 060 35 00 505.

Kako je izgledao kurs prošle godine, možete pogledati ovde:

Pogledajte još