Puštanjem balona na Trgu slobode obeležen Svetski dan dece obolele od raka!

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR organizovalo je tradicionalno ovaj humanitarni skup 15. februara na centralnom gradskom trgu, a pre puštanja balona sa bine su se obratili i najmlađi, članovi hora koji su izveli nekoliko numera, recitatorka, balerina, ali i ekipa "Državnog posla". NURDOR je kampanju "I ja se borim!" pokrenuo sa ciljem izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu. Ukoliko želite da pomognete, kako su to juče uradili i svi koji su kupili balon, to možete učiniti i putem slanjem SMS poruke na broj 1150.

Tehničku podršku događaju pružili su organizatori "Festivala ljubavi" koji se zahvaljuju i svojim zakupcima koji su donirali deo novca od zarade.

Pozitivna energija, lepe misli i slavljenje ljubavi nastavlja se i danas na Trgu slobode. Od 19h slušaćemo muziku po izboru DJ Tomy.

Među najvećim atrakcijama na Trgu slobode i dalje su “Love Gate”, ili ulaz na Trg slobode u obliku srca, “Nestea Flower Wall”, jedinstvena konstrukcija od prirodnog cveća na kojoj na 30 jezika piše “ljubav” i na kojoj možete zaključati svoju katancem koji se kupuje u suvenirnici.

Pored različitih rukotvorina, suverina, poklona, hrane i pića koje možete kupiti u drvenim kućicama, na Trgu slobode nalazi se i "Amstel koliba" u kojoj možete sesti i popiti piće ili pojesti nešto od hrane.

U toku trajanja festivala imate priliku da vidite slike čuvenih Novosađanki, kao i starih fotografija iz novosadskih atelja, koje su rezultat divne saradnje sa Galerijom Matice srpske, Spomen- zbirkom Pavla Beljanskog, Muzejom Vojvodne i Muzejom grada, ali i radove novosadskih fotografa na temu “Ljubav”.

“Festival ljubavi”, u organizaciji Color Press Grupe i kompanije “Ninamedia”, uz podršku Grada Novog Sada, traje do 9. marta, a sve informacije možete saznati na zvaničnom sajtu www.color.rs/love2017 i Fejsbuk stranici – Festival ljubavi Novi Sad.

Pogledajte još