NEOČEKIVANA ZAVRŠNICA 89. OSKARA: Posle zabune "Mesečina" ipak proglašena za najbolji film, Šazel najmlađi osvajač Oskara za režiju u istoriji Akademije! (VIDEO)

Posle kraće zabune i pogrešnog čitanja dobitnika od strane Vorena Bitija, "Mesečina" Berija Dženkinsa proglašena je najboljim filmom.

Reditelj filma "La-la lend" Dejmijan Šazel osvojio je Oskara za režiju i sa 32 godine oborio rekord kao najmlađi dobitnik nagrade Akademije.

Ema Stoun dobila je zlatnu statuu za najbolju glavnu glumicu, a Kejsi Aflek nagrađen je u muškoj konkurenciji. "Ograde" Denzela Vošingtona donele su Vajoli Dejvis Oskara za sporednu žensku ulogu, dok je njen kolega Maheršal Ali nagrađen za mušku sporednu ulogu koju je ostvario u "Mesečini".

A post shared by Us Weekly (@usweekly) on

Iranski film "Trgovački putnik" proglašen je za najbolji strani film na ovogodišnjoj dodeli Oskara, ali režiser Ašgar Farhadi nije prisustvovao ceremoniji dodele nagrada u znak protesta zbog izvršne uredbe američkog predsednika Donalda Trampa o zabrani ulaska u SAD državljanima sedam mahom muslimanskih zemalja.

A post shared by Andrea Yukye B. (@gaslyneb) on

Farhadi, kojem je to drugi Oskar, prvobitno je najavio svoj dolazak na dodelu Oskara, ali nakon što je uvedena privremena zabrana putovanja, on je naveo da je bilo pitanje da li će mu biti dozvoljen ulazak u SAD.

A post shared by Good Morning Britain (@gmb) on

Izvor: Tanjug/Nadlanu

Pogledajte još