MRAČNE DEVEDESETE: Olivera otkrila kroz kakve torture je prošla porodica Balašević

Olivera Balašević, supruga novosadskog kantautora Đorđa Balaševića, gostovala je u emisiji "150" minuta, u kojoj se, između ostalog, podsetila i mračnih devedesetih godina prošlog veka, kada je njena porodica bila na udaru režima.

- Žena je ta koja brani tvrđavu. Iz našeg iskustva, mogu da svedočim o devedesetim godinama, koje su nam donele značajne krajnosti i neugodnosti - rekla je Olivera i objasnila da je tadašnji režim progonio njenog supruga i maltretirao njenu porodicu.

- Beba i ja smo odlazile zajedno u SUP, jer je ona bila mlađa i na mig je znala da reaguje. Rekla bih joj: "Kada taj čika u SUP-u pita gde je tata, ti počni da plačeš". S druge strane, Lola bi ispričala da sam joj ja to rekla - našalila se Olivera i dodala:

- I onda smo odalazili i pokušavali nekako da izađemo na kraj s učestalim pozivima koji su bili dan-noć, svejedno. Jednom se desilo da su kundacima lupali na prozor. U pola tri u noć, ja sam otvorila i pitala zašto lupaju kundakom kada imamo zvono, a oni su mi odgovorili da "nisu sigurni da ćemo čuti zvono, ako spavamo" - kazala jesupruga Đorđa Balađevića i dodala:

- Ne, zato što ste sigurni da će se neko uplašiti, a u ovom trenutku to su dve devojčice koje spavaju - završila je Olivera.

Izvor: Blic

Pogledajte još