IVANA ŠPANOVIĆ trećim skokom svih vremena do zlata! (VIDEO)

To je ujedno najbolji rezultat sezone u ovoj disciplini u dvorani, te treći skok svih vremena, slabiji svega 13 centimetara od svetskog rekorda iz 1988.

Španovićeva je posle prestupa u prvoj seriji zablistala već u drugoj prvim rekordom dana od 7,16 metara. I u četvrtoj je nadmašila ovaj rezultat, sa 7,17m.

- Lagala bih kada bih rekla da nisam ovo ovako zamišljala. Hvala vam na podršci i što ste bili deo istorije. Svi znaju koliko sam imala malera na nekim prethodnim takmičenjima. Ne mogu da opišem koliko sam ponosna što se ovo ovde desilo - rekla je srpska heroina posle drugog zlata u nizu na EP u dvorani.

- Prošle godine sam rekla da će ovo biti najemotivnije takmičenje za mene. Kako god da se završi ova godina, ovo je nešto što je obeležilo, ne samo ovu godinu, već definitivno moju karijeru - dodala je zlatna Ivana Španović.

Ivani bi za zlato bio dovoljan i skok iz kvalifikacija, te bilo koji preko sedam metara, jer je srebrnu medalju osvojila Britanka Loren Judžin skokom od 6,97 metara.

To je njen lični i ujedno nacionalni rekord Velike Britanije u dvorani. Do bronze je stigla Nemica Klaudija Salman-Rat skokom 6,94 metra u petoj seriji, kojim je odbranila treće mesto.

Podbacila je Ruskinja Darija Klišina koja je tek u poslednjoj seriji imala konkurentan skok, ali je 6,84m u tom trenutku bilo nedovoljno za podijum u beogradskoj Areni gde je imala veliku podršku.

Izvor: B92

Pogledajte još