Konferencija "Porodične firme - stub razvoja ekonomije" okupila preko 150 vlasnika porodičnog biznisa!

Konferenciju su otvorili Erik Kosuta, predsednik Konfinindustrije Srbija, udruženja italijanskih industrijalaca u Srbiji, zatim se posetiocima obratio Aleksandar Kemiveš, direktor odeljenja za strateško planiranje, razvoj i analize Privredne komore Srbije i na kraju Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe.

Posetioci su mogli da čuju kakvi su to izazovi, problemi, ali i načini kako da se prevaziđu isti tokom pet studija slučaja i tri panel diskusije na kojima su učestvovali stručnjaci iz ove branše kao i uspešni vlasnici porodičnog biznisa.

Glavni pokrovitelji konferencije iz kompanije Energia gas and power, predstavili su svoju delatnost tokom studije slučaja koju je vodio direktor Velimir Gavrilović, koji je istakao da je njihova kompanija upravo drugi snabdevač električne energije u Srbiji i da su mala i srednja preduzeća upravo njihova ciljna grupa.

Da ova konferencija ima i edukativni karakter, kao glavnu potrebu svih koji su u porodičnim firmama, postarao se Dragan Močević ispred Pro Educe.

Glavne teme kao što su: angažovanje spoljnih menadžera, žene u porodičnom biznisu, najveći izazovi za porodične firme su obeležile ovogodišnji poslovni forum.

Ispred kompanije Grand Motors, kao jednog od pokrovitelja, govorio je izvršni direktor Minja Bolesnikov, koji je istakao da njihova kompanija nije imala problema oko tranzicije generacija i angažovanja spoljnih saradnika jer su imali prave postulate.

Prepuna sala tokom čitavog dana konferencije pokazala je da je u Srbiji sve više onih koji se odlučuju da započnu porodični biznis i unaprede svoje poslovanje i žele da čuju iskustva drugih i nauče nešto novo.

Za kraj konferencije upriličen je koktel, gde su svi učesnici uživali uz osveženje čiji je pokrovitelj bio Calsberg.

Pogledajte još