NAKON SLAVLJA USLEDIO ŠOK: Ništa od automobila iz nagradne igre!

Trideset izvučenih, pa zbog neregularnosti odbačenih koverata, otvorilo je pitanje da li su svim učesnicima jasna pravila igre.

Porodica Nestorović iz Prijepolja jedna je od onih koje su u prošlom izvlačenju prvo osvojile, ali ubrzo i izgubile vrednu nagradu.

“Bilo je drago svima, svi su došli na čestitanje, telefon mi je 3,4 sata zvonio, celo vreme viču: je l to tvoj sin”, priča Zlatko Nestorović, Ilijin otac.

U moru prijavljenih Ilija je izvukao premiju. Njegov otac Zlatko uredno je prikupio 10 fiskalnih računa, ubacio ih u namensku kovertu, a u nadi da će mu doneti sreću, kovertu imenovao na sina.

Radost 11-godišnjaka brzo se pretvorila u šok, potom tugu. Ostao je bez automobila zato što je maloletnik. Nije problem vozačka, već što po zakonu deca ne mogu da učestvuju u nagradnim igrama.

“Ja sam isto tražio odgovor zašto ne može moje dete da dobije nagradu, oni kažu da je to vrsta kocke, ja kažem, ako moje dete ne može zbog kocke kako može mlađe duplo dete da dođe u kazino jedan i da izvlači glavne nagrade”, kaže Zlatko.

Pravila nagradne igre su jasna, ali 30 koverti odbačenih u prvom krugu zbog neregularnosti dokazuju da ih nisu svi na vreme proverili.

“Mislim da će ovi slučajevi dodatno da skrenu pažnju našim gledaocima šta je potrebno da popune i koje elemente je potrebno da bi učestvovali u nagradnoj igri da se ovakve situacije ne bi dešavale. Maloletna lica ne mogu da učetsvuju i to smo više puta rekli međutim to neki nisu ispratili, nisu pročitali ta pravila i onda su se u praksi desile ovekve situacije kakve niko nije želeo”, objašnjava Željko Ožegović iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Na današnji dan za učešće u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" stiglo je pet miliona i sto hiljada koverata. Drugo izvlačenje zakazano je za 18. mart.

Izvor: b92.net

Pogledajte još