MANJE HAOSA I UKUSNIJE: Najbolji saveti Gordona Remzija za početnike u kuhinji!

Među osam najboljih lekcija su i one o soljenju jaja, čuvanju prstiju od ljutih papričica i odabiru savršenog ananasa.

1. Posolite jaja u pravo vreme

Remzi ističe da je pravo vreme za dodavanje soli u kajganu malo pre nego što jelo bude gotovo jer zbog preranog soljenja jaja ostaju bez vlažnosti. Ukoliko se so doda u pravo vreme, jaja će imati blažu teksturu i svetliju boju.

2. Meso pre pripremanja čuvajte na sobnoj temperaturi

Bez obzira na to da li ćete ga pržiti ili praviti roštilj, meso treba držati na sobnoj temperaturi jer će se tako ravnomerno ispeći.

3. Očistite papriku od semenki za tren

Semenke iz paprika ćete najlakše odstraniti tako što ćete papriku staviti među dlanove i vrtiti njima kao prilikom paljenja vatre grančicom. Zatim udarite paprikom o kuhinjski sto. Nakon što odsečete dršku, semenke će same ispasti.

4. Sačuvajte prste od ljutih papričica

Najbolja zaštita od ljutih paprićica je sok od limuna. Limunska kiselina će zaštiti prste od kapsaicina, jedinjenja koji se nalazi u paprikama, a koje uzrokuje neprijatan osećaj peckanja.

5. Odaberite savršen ananas

Ako imate problem s odabirom idealnog ananasa za svoj koktel, blago povucite jedan list. Ako uspete da ga iščupate bez problema, znači da ste pronašli odgovarajući ananas.

6. Otkrijte skrivene mogućnosti vašeg mlina za biber

Srebrni deo koji se nalazi na vrhu mlina ne služi samo za punjenje. Ako ga pričvrstite, biber će se bolje samleti, a ako ga olabavite dobićete nešto krupniji biber, idealan za posipanje omiljene hrane.

7. Pomozite voću da brže sazri

Da biste ubrzali proces sazrevanja, umotajte svaki komad voća u papirnu kesu s bananama i ostavite ga na tamnom mestu. Banana će otpustiti prirodan gas i vaše voće će biti spremno za konzumiranje.

8. Učinite vaš pečeni krompir hrskavijim

Da bi krompir bio hrskav, potrebno je da ga delimično skuvate i pre pečenja ga pospete grizom.

Izvor: klix.ba, b92.net

Pogledajte još