NAJVEĆI HIT '90-IH: Doktor Igi otkriva kako je nastala pesma "Oči boje duge" i kome je posvećena!

Ovaj muzičar i dalje snima pesme i nastupa, doduše manjim intenzitetom nego ranije, ali kaže da mu i dan danas često traže da izvede pesmu "Oči boje duge". Prošlo je čak 27 godina otkako je ova numera objavljena, a Doktor Igi otkriva kako je ona nastala i kome je posvećena.

- Pesma je nastala slučajno. Naš kompozitor je u trolejbusu video neku devojku, svidela mu se i počeo je da zvižduće neku melodiju, došao je kući i majci rekao da ćuti da bi snimio to na kasetofonu. Posle je to prepakovao u kompjuteru. Tako je nastala ta melodija. Kad smo snimili to u studiju i ja i producent smo odmah osetili da će biti veliki hit, ali da će biti baš toliki mega hit i toliko vremena trajati, to niko nije mogao da pretpostavi - rekao je Igi u emisiji "Ami Dži šou".

Igor Todorović, kako je njegovo pravo ime, priznaje da nije obožavalac muzike koja je danas popularna na našoj estradnoj sceni.

- Ne dopada mi se ova sadašnja muzika, iskreno. Nemam ništa protiv ljudi koji rade to, ali ja to ne slušam. Ja volim stare balade iz devedesetih godina, volim muziku devedesetih, više stranu nego domaću. Volim ovaj neki moderan haus, ali veseliji, čim je nešto depresivno to mi ne odgovara - otkrio je on.

Izvor: blic.rs

Pogledajte još