PRINC HARI PRVI PUT GOVORI O SMRTI MAJKE: Nisam smeo ni da mislim na nju! (VIDEO)

0

Britanski princ Hari prekinuo je tradicionalno ćutanje kraljevske porodice o problemima posle smrti princeze Dajane i prvi put otvoreno govorio o psihičkim problemima posle nesreće u kojoj je poginula njegova majka.

Princ Hari (32) rekao je u intervjuu za list Dejli telegraf da mu je bila potrebna pomoć savetovališta i da je bio na ivici nervnog sloma tokom dve decenije posle smrti njegove majke, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći 1997. godine.

On je rekao da je „isključio sve svoje emocije“ na skoro 20 godina i da je „bio blizu nervnog sloma u velikom broju situacija“.

Opisao je dug, bolan proces odbijanja da se suoči sa gubitkom što se završilo tek u njegovim kasnim 20-im kada je potražio profesionalnu pomoć kako bi se izborio sa pritiscima i nezadovoljstvom.

Moj način suočavanja sa tim je bio zabijanje glave u pesak, odbijanje da ikada mislim na majku, jer, zašto bi to pomoglo – rekao je princ govoreći o tinejdžerskim i 20-im godinama.

Te godine su, kako se navodi, period u kom je započeo uspešnu vojnu karijeru, ali i povremeno privlačio neželjene naslove u medijima, posebno zbog fotografije na kojoj se vidi kako igra „strip bilijar“ u Las Vegasu.

Dugo potiskivanje tuge, vremenom je dovelo do „dve godine potpunog haosa“, rekao je on. Pretvarao se da mu je njegov život odličan dok nije započeo sa psihoterapijama i suočio se sa problemima.

Odjednom, počela je da isplivava sva ta tuga koju nikada nisam ispoljio i tada sam shvatio da zapravo postoji mnogo stvari sa kojima bi trebalo da se suočim – rekao je princ.

Zajedno sa bratom Vilijamom i snajom Kejt, Hari je sarađivao sa ustanovama koje promovišu mentalno zdravlje.

Izvor: Tanjug

Foto: ABC News - PrintScreen/YouTube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.