Večeras otvaranje festivala "Food Planet" u centru Novog Sada!

Na otvaranju manifestacije, večeras u 17h, prisutnima će se obratiti predsednik Skupštine Grada, Zdravko Jelušić.

"Food Planet" će otvoriti ambasada i konzulat Crne Gore, a okupljenima će se obratiti generalni konzul Crne Gore, gospodin Miodrag Kankaraš.

Nakon zvaničnih obraćanja imaćete priliku da probate crnogorske specijalitete i vina, ali i uživate u nastupima ansambla KUD-a Svetozar Marković, crnogorske pevačice Dušanke Belade, promociji pozorišne predstave "Tri sorele" koju izvode glumci Centra za kulturu "Tivat", a koja će biti izvedena večeras od 20h u Pozorištu mladih u Novom Sadu.

Narednih 30 dana Novosađanima i gostima predstaviće se se druga ambasada sa hranom svoje države. Imaćemo prilike da probamo specijalitete 30 različitih nacionalnih kuhinja, upoznamo kulturnu baštinu te zemlje, kao i da uživamo u njenoj tradicionalnoj i savremenoj muzici.

Za vreme trajanja „Food Planet“ festivala naš grad biće domaćin i Međunarodnog poljoprivrednog sajma, koji se održava od 13. do 19. maja, a ugostiće veliki broj posetilaca iz celog sveta.

Upravo zbog toga i mi sve goste iz inostranstva i naše sugrađane dočekujemo domaćinski. Osim kulinarskih specijaliteta, na poleđinama naših kućica nalaze se zastave i karakteristična jela svih 30 zemalja učesnica.

Kompanija Miele, vodeći svetski proizvođač premium kućnih aparata, ovogodišnji je pokrovitelj manifestacije Food Planet. U ekskluzivnoj Miele BIG KITCHEN, na Trgu slobode u Novom Sadu, svoja nacionalna jela kuvaće predstavnici čak 30 zemalja, a Miele uređaji za kuvanje, pečenje, kuvanje na pari i rashladni uređaji, biće u službi profesionalnih kuvara koji će pripremati specijalitete sa svih svetskih meridijana.

Kako će izgledati prvi "Food Planet" pogledajte u videu, a sve informacije pratite i na Facebook stranici Food Planet, kao i na zvaničnom sajtu www.foodplanet.rs:

Festival nacionalnih kuhinja "Food Planet", nakon veoma uspešnih "Novosadskog Winter Festa" i "Festivala ljubavi" na Trgu slobode u Novom Sadu, organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia.

Pogledajte još