PREPORUKA ZA DANAS: Bane Opačić – hrana, vino, knjiga, film, serija, album

0

Čovek koji je kroz svoje napisane reči dotakao mnoga srca. Komponovanjem i pisanjem pesama bavi se već dosta vremena, mnoge hitove koje svakodnevno možemo čuti napisao je baš on. Mariji Šerifović, Dženanu Lončareviću, Ivani Selakov i Darku Radovanoviću, Lexington bendu, ali i novijim i mlađim zvezdama estradnog neba, ovaj kompozitor napisao je najlepše stihove. Rođen je u Inđiji, a danas živi bajku u Beogradu sa svojom suprugom Ninom u kojoj nalazi inspiraciju za sve što stvara. Večiti romantik, zaljubljenik, realista, danas preporučuje šta to ne smete propustiti kada su knjige, filmovi, serije, muzika i hrana u pitanju.

KNJIGA

Pošto je isti autor u pitanju, staviću dva naslova. „Lovac na zmajeve“ i „Hiljadu čudesnih sunaca„. Iako je literatura koju u poslednje vreme čitam naučno-istraživačka, ova dva romana su mi ulivena u krvotok. Najsnažnije ispričane priče na koje sam naišao i razgolićena ljudska priroda od najmračnijeg do najsvetlijeg u čoveku. Jer, uz sve neistraženo oko nas, ono što je u nama, najmanje nam je poznato.

FILM

Slično kao i sa knjigama, neki filmovi te ućute i nateraju da bar na kratko promeniš životnu percepciju. Ostaću dosledan i napisati dva naslova. „Bekstvo iz Šošenka“ i „Zelena milja„. Priče o predrasudama, jednoj od najvećih bolesti ljudskog karaktera.

MUZIČKI ALBUM

Ovo je nešto što je promenjiva kategorija sa godinama koje prolaze a i postoji još nekoliko imena koje sam mogao napisati. Pošto je na mene muzika mnogo više uticala u doba mojih dvadesetih, odabraću dva albuma iz tog perioda koje i danas smatram neponovljivim. EKV „S vetrom uz lice“ i prvenac jedne od meni omiljenih grupa Pearl Jam, album „Ten“.

SERIJA

Kao omiljena poslednjih godina se izdvojila „Game of thrones„. Izmišljeni svetovi, likovi i njihovi karakteri koji se mogu pronaći u svakom vremenu i svim ljudima. Nestrpljivo čekam jul i novu sezonu.

RECEPT, RESTORAN, VINO

Recept, restoran i vino mogu da opišem kao jednu kategoriju, jer mi je svaki pojam asocijacija na hedonizam kome sam itekako sklon. Jedna od mnogih stvari koje delim sa mojom Ninom. Uživamo u morskoj hrani, tradicionalno pripremljenim školjkama na crvenom buzaru, oradi ili brancinu na žaru uz nekoliko kozica pored i malo rižota sa povrćem. Lepljivi prsti, pomešani mirisi, boje i sve to uz čašu nekog dobrog Šardonea. Ogladneo sam od opisa, ćao.

Autor: Nina Dotlić

Foto: Privatna arhiva, Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.