Počelo snimanje filma "Život po Moskriju"!

0

Studenti druge godine filmske i televizijske produkcije Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, na klasi profesora Milana Todorovića, započeli su danas snimanje svog zajedničkog ispitnog filma, Život po Moskriju, posvećenog srpskoj rep andergraund sceni. Glavna ideja ovog kratkog igranog filma zasniva se na prikazu urbanog stila življenja i uživanja u svim pozitivnim stranama koje propagira takav život. Skreće pažnju na duhom klonulu omladinu i nudi joj mogućnost iskupljenja. Kao što se može zaključiti iz naslova, ovaj film je ujedno i omaž legendarnom osnivaču grupe Prti Bee Gee, Davoru Bobiću Moskriju, koji je preminuo 2005.

Život po Moskriju je crna komedija u kojoj se kontraverzni hiphoper, osnivač rep grupe Prti Bee Gee – Davor Bobić Moskri, iznenada vraća na ovaj svet među žive. Dozvoljeno mu je da se vrati u obliku desetogodišnjeg deteta, a njegov cilj je da osvoji kartu za raj,tako što će svojim sledbenicima iz andergraunda, među kojima su dileri, šaneri, šmekeri, reperi, zatim bajkeri, skejteri i naravno klaberi, prikazati kuda vodi životni moto Udri gudru na veselje!

Reditelj filma je Goran Nikolić, koji tenutno pohađa master studije režije na FDU, a u glavnim ulogama će se naći popularni glumci Petar Strugar (Mali Budo, Jesen Samuraja) i Vladimir Vučković (serija Sinđelići), ali i osmogodišnji Andrija Bošković, kome je pripala čast da igra ulogu Moskrija! U filmu će se, pored poznatih repera koji su obeležili andergraund scenu u Srbiji, takođe pojaviti i specijalni gost u ulozi muzičkog gurua, čije ime još uvek nećemo otkrivati.

Ovaj film se realizuje uz podršku porodice Davora Bobića – Mosrkija i grupe Prti Bee Gee. Svoju premijeru će doživeti na manifestaciji Producentski dan, 3. juna 2017. godine, na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.