Na Balkanu, potrebno je i više od 100 puta zapitati se šta znači biti pravi muškarac?

Jubilarno izvođenje predstave Muškarčine obeleženo je događajem 100 za 100, koji su podržali uticajni muškarci iz kulturnog, sportskog i naučnog života Srbije, poput Dragana Bjelogrlića, Zorana Stanojevića, Predraga Rajkovića, Filipa Ejdusa, i mnogi drugih.

Predstavu Muškarčine je pogledalo više od 20.000 ljudi, a u maju se igra na čak tri lokacije. Ovog meseca Reflektor teatar gostuje u Kamernom teatru u Sarajevu, dok će Beograđani 17. maja imati priliku da je pogeldaju u Bitef teatru.

Najbrži posetilac našeg portala koji svoje podatke pošalje na mejl jelena.jovicic.cpg@gmail.com dobiće dve ulaznice za izvođenje "Muškarčina" 17. maja u Bitefu.

Svoje izvođenje imaće i na otvorenom, u subotu 27. maja u sklopu devetog Mikser festivala, sa početkom u 18 časova. To je fantastična prilika da se iskoristi lepo subotnje popodne, a ulaznice se neće naplaćivati, zahvaljujući organizacijama CARE International i OAK Fondaciji.

Dokumentarna predstava Muškarčine, u režiji Milene Bogavac i Vojislava Arsića, bavi se načinom na koji se muškost tretira, odnosno formira u našoj kulturi. Ideja i poruka koju ona treba da prenese jeste poruka o slobodi i ličnom ostvarenju, te pokušaju da se prevaziđu kulturološki nametnute norme. Ko-autori i izvođači predstave su Alek Surtov, Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Nemanja Puvača, Nikola Pavlović, Uroš Novović i Rastko Vujisić. Više o samoj predstavi možete pročitati na sajtu Reflektor teatra.

Pored Muškačina, ovog meseca je i njihova najmlađa predstava, Sumnjivo lice na točkovima. Po prvi put u Nišu, izvedena je u okviru tradicionalnog događaja Daske humanosti 2017. Daske humanosti je događaj koji organizuje JCI Niš, sa ciljem da se od novca prikupljenog prodajom karata kupi i donira oprema potrebna za lečenje dece na Dečijoj internoj klinici u Nišu.

Proleće je pravo vreme da pogledate kako se grupa mladih ljudi bavi aktuelnim i važnim temama kroz pozorišnu umetnost, s toga – vidimo se u teatru.

Pogledajte još