Na Balkanu, potrebno je i više od 100 puta zapitati se šta znači biti pravi muškarac?

0

Peti mesec ove godine je mesec Muškarčina, nakon intenzivnog aprilskog repertoara, Reflektor teatar najavljuje jedan vrlo interesantan, majski repertoar.

Jubilarno izvođenje predstave Muškarčine obeleženo je događajem 100 za 100, koji su podržali uticajni muškarci iz kulturnog, sportskog i naučnog života Srbije, poput Dragana Bjelogrlića, Zorana Stanojevića, Predraga Rajkovića, Filipa Ejdusa, i mnogi drugih.

Predstavu Muškarčine je pogledalo više od 20.000 ljudi, a u maju se igra na čak tri lokacije. Ovog meseca Reflektor teatar gostuje u Kamernom teatru u Sarajevu, dok će Beograđani 17. maja imati priliku da je pogeldaju u Bitef teatru.

Najbrži posetilac našeg portala koji svoje podatke pošalje na mejl jelena.jovicic.cpg@gmail.com dobiće dve ulaznice za izvođenje „Muškarčina“ 17. maja u Bitefu.

Svoje izvođenje imaće i na otvorenom, u subotu 27. maja u sklopu devetog Mikser festivala, sa početkom u 18 časova. To je fantastična prilika da se iskoristi lepo subotnje popodne, a ulaznice se neće naplaćivati, zahvaljujući organizacijama CARE International i OAK Fondaciji.

Dokumentarna predstava Muškarčine, u režiji Milene Bogavac i Vojislava Arsića, bavi se načinom na koji se muškost tretira, odnosno formira u našoj kulturi. Ideja i poruka koju ona treba da prenese jeste poruka o slobodi i ličnom ostvarenju, te pokušaju da se prevaziđu kulturološki nametnute norme. Ko-autori i izvođači predstave su Alek Surtov, Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Nemanja Puvača, Nikola Pavlović, Uroš Novović i Rastko Vujisić. Više o samoj predstavi možete pročitati na sajtu Reflektor teatra.

Pored Muškačina, ovog meseca je i njihova najmlađa predstava, Sumnjivo lice na točkovima. Po prvi put u Nišu, izvedena je u okviru tradicionalnog događaja Daske humanosti 2017. Daske humanosti je događaj koji organizuje JCI Niš, sa ciljem da se od novca prikupljenog prodajom karata kupi i donira oprema potrebna za lečenje dece na Dečijoj internoj klinici u Nišu.

Proleće je pravo vreme da pogledate kako se grupa mladih ljudi bavi aktuelnim i važnim temama kroz pozorišnu umetnost, s toga – vidimo se u teatru.

Foto: Ana Stojakov

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.