"Čelik 2017": Vojska Srbije pokazala da je spremna za sve izazove!

Pored velikog broja novinara i medijskih kuća, u Nikincima je bio ceo državni vrh, na čelu sa predsednikom Srbije, Tomislavom Nikolićem, premijerom Aleksandrom Vučićem, ministrima u Vladi Srbije kao i velikim brojem inostranih vojnih izaslanika.

Ceo državni kor je po završetku vojne vežbe obišao taktičko-tehnički zbor kao i izložbu "Jugoimport SDPR", nakon čega je načelnik generalštaba Ljubiša Diković izjavio da smo danas bili u prilici da vidimo nešto što se retko predstavlja javnosti i odao je priznanje svim pripadnicima Vojske Srbije i naglasio da je ova vežba samo pokazatelj da je pred VS velika budućnost.

Predsednik Srbije, Tomislav Nikolić zaključio je da je Vojska Srbije pokazala izvanrednu spremnost: "Apsolutno sam zadovoljan viđenim na vežbi. Ovakvu višenamensku vežbu može da sprovede samo ozbiljna vojska."

Na kraju zvaničnog dela programa, Ministar odbrane, Zoran Đorđević pridružio se predstavnicima medija tokom ručka i u neformalnom razgovoru, podelio utiske i upitao kako se nama dopalo ono što smo videli u sat ipo, tokom vojne vežbe.

Ostaje nam da zaključimo da će Dan pobede, Dan Vojske Srbije i Dan Evrope, 9. maj 2017. definitivno biti dan za pamćenje, naročito za sve one koji su imali priliku da prisustvuju vojnoj vežbi "Čelik 2017". Veliku zahvalnost dugujemo i timu uprave za odnose sa javnošću ispred Ministarstva odbrane, koji su se pobrinuli da se zaista osećamo privilegovano na današnjoj centralnoj svečanosti.


Autor: Bojana Lalić Šević

Pogledajte još