MEĐUNARODNI DAN FIZIČKE AKTIVNOSTI: Otkrijte kakva je uloga magnezijuma za vaše zdravlje

Da li ste znali da se 10. maj obeležava kao Međunarodni dan fizičke aktivnosti? Ukoliko veći deo dana sedite za kompjuterom, slobodno vreme provodite u lazy bagu gledajući omiljenu seriju, koristite lift do drugog spratai nedovoljno ste fizički aktivni,vreme je da se aktivirate i promenite vaše navike.

Redovna fizička aktivnost ima izuzetan značaj u očuvanju i unapređenju fizičkog i mentalnog zdravlja u svakom životnom dobu. Ona smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, doprinosi normalnoj funkcionalnosti mišića, boljoj koncentraciji i dobrom raspoloženjujer smanjuje stres i nervozu.

Prilikom svake fizičke aktivnosti, dolazi do pojačanog znojenja, aktiviraju se mišići, gubi se tečnost i elektroliti zato je veoma važno da vodimo računa da pre, u toku i posle fizičke aktivnosti nadoknadimo gubitak minerala a najbolji način je balansiranim unosom prirodnih namirnica i vode bogate prirodnim magnezijumom.

Unosom 1l Mg Mivela vodeobezbedićetevašem organizmu dnevnu dozu magnezijuma kojije neophodan za pravilan rad mišića i stabilan rad srca, ali ne zaboravite da ovaj mineral smanjuje i umor i iscrpljenost idoprinosi boljoj koncentraciji. Ne samo da ćete se bolje osećati nakon fizičke aktivnosti već ćete biti i bolje raspoloženi i efikasniji za posao kojim se bavite.

Brzo hodanje, šetnja, vožnja bicikla i rolera, ples, penjanje uz stepenice, plivanje, sve je ovo fizička aktivnost. Aktivirajte se, provodite vreme u prirodi ine zaboravite bočicu Mg Mivela vode jer to je pravi put do zdravlja.

Pogledajte još