Makedonija predstavila svoju kuhinju: Danas brazilski specijaliteti i samba!

0

Festival nacionalnih kuhinja "Food Planet" ponovo je na Trgu slobode, a juče je svoju kuhinju predstavila Makedonija.

_ADR0216_ADR0249_ADR0198

Makedonske specijalitete – gravče na tavče i makedonski ćevap sa paprikom, pripremili su kuvari „Pajinog salaša„.

_ADR0271

Gost „Food Planeta“ juče je bioSava Stefanovićiz Pozorišta mladih koji nam je predstavio repertoar, ali i pozvao nas da budemo gosti ovog pozorišta i odgledamo neku od sjajnih predstava, među kojima su svakako najpopularnije one dečije.

Današnji program biće u znaku Brazila, a već od jutra najmlađi mogu da uživaju u raznim aktivnostima.

Festival „Food Planet“ podržao je druge međuopštinske „Olimpijske igre“ u organizaciji predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“, koje će biti održane danas od 9:15h, a 150-oro dece takmičiće se u skoku u dalj, vođenju lopte, obaranju konzervi, pravolinijskom nošenju teniske loptice i na poligonu spretnosti.

Od 18:30 uživaćemo u brazilskim specijalitetima i sambi, ali i čokoladnom iznenađenju.

_ADR0356

Od juče, na Trgu slobode, nalazi se humanitarna kutija u koju možete ostaviti donaciju za lečenje devetogodišnje Teodore Vranješević koja boluje od teškog oblika malignog oboljenja – akutne mijeolidne leukemije. Za transplantaciju koštane srži u Frankfurtu potrebno je 350.000 evra. Većina novca je tokom jučerašnjeg dana sakupljena, ali mi nastavljamo i dalje da pomažemo i čekamo vas na Trgu da zajedno budemo humani.

U ekskluzivnoj Miele BIG KITCHEN, na Trgu slobode u Novom Sadu, svoja nacionalna jela kuvaće predstavnici čak 30 zemalja, a Miele uređaji za kuvanje, pečenje, kuvanje na pari i rashladni uređaji, biće u službi profesionalnih kuvara koji će pripremati specijalitete sa svih svetskih meridijana.

Sve informacije pratite na Facebook stranici Food Planet, kao i na zvaničnom sajtu www.foodplanet.rs

Festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, nakon veoma uspešnih „Novosadskog Winter Festa“ i „Festivala ljubavi“ na Trgu slobode u Novom Sadu, organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada.

/

Foto: Food Planet

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.