Raiffeisen banka dobitnik dva priznanja na godišnjem izboru „Evropske bankarske nagrade“

Pored dva priznanja Raiffeisen banke u Srbiji, Raiffeisen bankarska grupacija, koja posluje u 14 zemalja, osvojila je ukupno 23 nagrada u različitim kategorijama, što predstavlja rekordan broj priznanja za RBI.

“Dva priznanja koja nam je dodelio ovaj renomirani magazin predstavljaju pohvalu za odlične rezultate koje je banka ostvarila u 2016, kao i za izuzetno poslovanje našeg segmenta investicionog bankarstva. Konstantno unapređujemo svoj poslovni model, uvodimo inovacije u skladu sa najsavremenijim bankarskim trendovima. Iz godine u godinu držimo jednu od vodećih pozicija na domaćem bankarskom tržištu, a prošle godine smo, kao pokrovitelj, učestvovali i u prvoj, istorijskoj emisiji obveznica u dinarima, koje je izdala Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj“, izjavio je ovim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Prilikom odlučivanja o najboljim bankama, stručni žiri magazina je kao osnovne kriterijume u obzir uzeo: tržišni udeo banke, rast učešća određenih proizvoda na tržištu, profitabilnost banke, kvalitet i inovativnost ponude, kao i kvalitet poslovne strategije.

Ovom nagradom Raiffeisen banka nastavlja uspešan niz od početka 2017. godine, nakon osvojene nagrade finansijskog magazina „Global Finance“ za „Najbolju banku u Srbiji u 2016. godini“.

„EMEA Finance“ je britanski finansijski magazin koji u svojim analizama pokriva dinamična finansijska tržišta u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi.

Pogledajte još