Izraelski kompozitor tuži srpsku zvezdu zbog krađe hita!

Naime, Zigman tvrdi da je melodija Matićeve pesme ukradena iz njegove "Tipa Ve Od Tipa" koju je otpevala Sarit Hadad.

- Svrha moje tužbe je pravda, ako bih ja došao i ukrao nešto iz vaše kuće, zar ne biste i vi želeli pravdu? Tužio sam Sašu Matića kao pevača i produkcijsku kuću koja je radila na ovoj pesmi - otkrio je kompozitor David Zigman za "Blic" u prisustvu svojih advokata uoči ročišta koje je juče održano u Višem prekršajnom sudu.

Kada je u pitanju novac koji potražuje, objašnjava da je to na sudu da odredi. Njegov izraelski advokat Emanuel Vejser za "Blic" ističe:

- Nadamo se da će sud prepoznati vlasništvo gospodina Davida Zigmana i koliko je truda i rada uložio da bi napravio tu muziku, to nije samo mehanička radnja već je uloženo srce i duša, i trebalo bi mu nadoknaditi za svu bol i patnju kroz koju je prošao.

Inače, kako smo pre nekoliko dana saznali od dobro obaveštenog izvora, ceo problem je nastao kada je David pre nego što je odlučio da pokrene sudski proces u nekoliko navrata poslao upozorenje produkciji "Grand" da se radi o njegovom aranžmanu i da će on biti primoran da ih tuži ukoliko ne žele vansudski dogovor oko eventualne nadoknade.

Pošto nisu uspeli da se dogovore, David je preko svojih advokata u Izraelu podneo tužbu za krađu autorske numere i pesme koju je Matić otpevao 2002. Zigman je juče dao detaljan iskaz i ostalo je da se uradi sudsko veštačenje kako bi se utvrdilo da li su melodije iste.

- Kao svaki lojalni građanin ove države, pojavio sam se na zakaznom suđenju kako bih u pratnji svog advokata izneo svoju stranu. Pesmu "Kad prava ljubav zakasni" kupio sam od Aleksandra Radulovića Fute, snimio sam je i ne vidim razloga za bilo kakvu tužbu. Ostavimo pravosudnim organima da rade svoj posao, a ja verujem u pravdu - rekao je Saša Matić za "Blic".

Izvor: Blic

Pogledajte još