BOOM FEST 6: Jedinstveno takmičenje u bacanju bumeranga u Nišu

Dvadeset i dvoje najboljih bacača bumeranga, koji su prošli teške kvalifikacije nadmetaće se u petak, 19. maja. 2017. za titulu najboljeg bacača bumeranga na Balkanu.

„Cilj festivala već šestu godinu jeste aktivna promocija sportskog duha i Australije, kao daleke i neistražene zemlje. Drago nam je da je naša mala i skromna manifestacija postala veliki događaj, na koji sve nišlije mogu da budu ponosne“
, izjavila je Slavica Jukić, direktorka PTŠ „Milutin Milanković“.

Ove godine, dodeljuje se i zvanična nagrada festa za negovanje i afirmaciju sportskog duha u Srbiji. Prvi laureat ove nagrade je Nj.E. Džulija Patriša Fini, Ambasadorka Australije u Republici Srbiji.

„Ove godine smo uveli nagradu festa, koja se dodeljuje osobama za negovanje i afirmaciju sporta i sportskog duha. Upravni odbor festivala doneo je jednoglasnu odluku da prvi laureat bude Nj.E. Džulija Patriša Fini, Ambasadorka Australije u RS. Pre svega zbog njene odlučnosti da podržava sportske događaje u Srbiji. Ambasadorka podržava velii broj sportskih manifestacija. Njen skroman doprinos sportskim događajima u zemlji je za primer ostalima “ – poručuju iz organizacije.

Svečano otvaranje zakazano je za 10.40h na platou ispred logora „Crveni Krst“. Na otvaranju će nastupiti bend niške škole, folklorna grupa i dečiji hor „Čarolija“. Himnu Srbije će izvesti Todor Kitanović, mlada zvezdica, dok će Australijsku himnu izvesti Sara Jorgačijević. Festival najavljuju i dve promo aktivnosti, a to su: Boom Fest karavan, koji se održava u centru Niša 16. i 17. maja. Dan kasnije, 18. maja očekuje se premijera Australijskog filma „Papirni avioni“ za građane Niša. Premijera će biti održana u svečanoj Sali škole na drugom spratu. Za sve je obezbeđen i LIVE prenos na internetu.

„Na sam dan festivala možemo da najavimo veoma zanimljiv sadržaj. Leontinin dečiji hor „Čarolija“ sa preko 30 učesnika će izvesti pravi mini koncert, a nakon hora očekujemo i nastup folklorne grupe, koju naše nišlije vole i to nije sve. Učenici naše škole za sam dan festivala, koji se održava 19. maja planiraju da se javljaju uživo sa terena preko emisije „UŽIVO“, koju sami uređuju i vode učenici treće i četvrte godine. Ulazak na festival će biti moguć sa dva mesta, dok će svi ostali delovi biti ograđeni. Za sjajnu atmosferu tokom takmičarskog dela pobrinuće se omladinski bend“- pojasnila je direktorka neke od novosti na ovogodišnjem festivalu.

Festival „BUMFest“ u sklopu koga se organizuje finale takmičenja u bacanju bumeranga, jedinstveno na Balkanu održava se u petak, 19. maja. 2017. od 11.00 časova na platou ispred logora „Crveni Krst“ (Beogradska 22, 18000 Niš).

Festival organizuju učenici i profesori Prve tehničke škole „Milutin Milanković“ uz podršku Ambasade Australije, kompanije Capital Australis, Nimusica, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Grada Niša, Opštine Crveni Krst, TŠ „Prota Stevan Dimitrijević“ iz Aleksinca i drugih sponzora. Festival će svečano otvoriti Glen Morison, Zamenik Ambasadora Australije, što će mu biti prvi put da posećuje ovakav događaj.

Pogledajte još