"THE CLARINOTTS" – Najbolji klarinetisti Evrope prvi put u Beogradu

0

NULL

U organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF), 20. maja u Kolarčevoj zadužbini, prvi put u Beogradu će nastupiti jedinstveni trio Klarinots (The Clarinotts) koji čine trojica najboljih klarinetista Evrope. Ernst, Danijel i Andreas Otenzamer, otac i dva sina, prvi solisti Bečke i Berlinske filharmonije, redovni su gosti najboljih orkestara i prestižnih muzičkih festivala širom sveta. U želji da koncerti i izvođenja vrhunskih muzičara, koje CEBEF organizuje u našem gradu, budu dostupni što većem broju ljudi cena ulaznice iznosi simboličnih 500 dinara!

Izuzetnost svakog od ovih muzičara, koji imaju zavidne solističke karijere, dolazi do izražaja u njihovim zajedničkim nastupima, koje muzički kritičari ocenjuju kao nastupe najvišeg umetničkog nivoa. Trio Klarinots nas je svojim spektakularanim nastupom uveo u 2016. godinu, u okviru tradicionalnog koncerta Bečke filharmonije. Početkom iste godine objavili su album na prestižnoj etiketi Mercury Classics/Deutsche Grammophon, koji promovišu na koncertu u bečkom „Muzikferajnu“ (Мusikverein), aprila 2016. godine, nakon čega ga predstavljaju i publici širom Evrope i Azije, gde beleže vanredne uspehe.

Deo naše publike je imao priliku da se upozna sa najpoznatijim članom ovog trija – Andreasom Otenzamerom. Andreas je na dodeli prestižne nagrade Echo Klassik za Instrumentalistu 2015. godine, kao dobitnik nastupio sa našim virtuozom Nemanjom Radulovićem, potvrdivši se kao jedan od najuzbudljivijih muzičara današnjice. Andreas je prvi solo klarinetista Berlinske filharmonije i umetnik koji ruši sve rekorde. Sa svojih 28 godina već može da se pohvali uspesima kakve nijedan klarinetista pre njega nije postigao: potpisao je ekskluzivni ugovor sa diskografskom kućom Deutsche Grammophon/Mercury Classics, kao prvi solo klarinetista u istoriji kome je pripala čast da snima za čuvenu „žutu etiketu“.

Rođen u porodici muzičara, Andreas je najpre počeo da svira klavir u najranijem detinjstvu, da bi u desetoj godini započeo studije violončela, a 2003. godine, kao četrnaestogodišnjak, opredeljuje se za klarinet – instrument kojim vladaju njegov otac i rođeni brat, što prirodno dovodi i do formiranja trija The Clarinotts. Ovaj trio će nam se u Beogradu predstaviti kroz dela Mocarta, Šostakoviča, Bizea

Kao pravi pripadnik svoje generacije, Andreas Otenzamer je veoma aktivan i na društvenim mrežama, pa tako njegovi pratioci iz svih krajeva sveta mogu da zavire u život “iza kulisa” jedne od najvećih svetskih zvezda umetničke muzike.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kolarčeve zadužbine.

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.