PREPORUKA ZA DANAS: Bata Spasojević – film, noćni klub, piće, izložba, muzika

0

Domaća modna scena ne bi bila to što jeste bez kreacija i snažnog umetničkog pečata eminentnog dizajnera Bate Spasojevića.

Ovaj rođeni Beograđanin 2000. godine, po završetku studija na Fakultetu primenjenih umetnosti, osniva sopstveni brend „Individual“, i od tada nezaustavljivo gradi uspešnu i bogatu karijeru na koju je, kako kaže, izuzetno ponosan. Njegove modele prošle godine videla je i publika njujorške Nedelje mode. Smatra da moda usrećuje ljude, veliki je hedonista, ljubitelj antikviteta i egzotičnih čajeva, ističe da je stvaranje nove kolekcije neopisivi osećaj, a najviše voli da se opušta u porodičnoj kući na Kosmaju. Čitaocima našeg portala Bata preporučuje:

Foto: Promo

FILM „KRALJ ARTUR: LEGENDA O MAČU“

Legendarna priča o kralju Arturu iz ugla poznatog reditelja Gaja Ričija. Priča koja me oduševljava i film koji sam voleo da gledam još kao malo dete. Heroji prethodnih vremena, koji bude maštu i dece i odraslih. Zanimljiva odeća tog perioda. Interesantno je videti ekranizaciju priče u ovom trenutku, kao i viziju kostimografa za sve glumce. Za mene lično i kostim i priča i muzika, više je elemenata koji me privlače ovom filmu.

www.imdb.com

Foto: Promo

NOĆNI KLUB „THE BANK“

Relativno nov klub u Beogradu, na obali reke u Beton hali je „The Bank“. Prostor je zanimljivo rešen, savremena rasveta i odličan zvuk, za DJ-a koji pušta muziku subotom sve pohvale, dobar izbor muzike, odlična ekipa. Posetioci su dobro obučeni. Celokupna atmosfera mi daje osećaj kao da sam u Njujorku. Pored ovog kluba preporučujem još i „Stotku“ u zimskom periodu i „Lastu“ u letnjem.

www.thebank.rs

Foto: Promo

PIĆE „GH MUMM“

Vrhunski šampanjac „GH Mumm“, moj omiljeni, odličnog ukusa. Za svaku preporuku, u specijalnim prilikama, za proslavu važnih događaja ili za ugodno veče sa voljenom osobom. Pored njega volim i preporučujem “Džejmison” viski.

www.mumm.com

Foto: Promo

IZLOŽBA „ZAOSTAVŠTINA OLJE IVANJICKI“

Nakon izložbe o Mihajlu Pupinu, još jedna izložba koju morate posetiti u Istorijskom muzeju Srbije. Veliki opus dela Olje Ivanjicki predstavljen je kroz najreprezentativnija dela, od slika, crteža, modnih kreacija, ličnih predmeta. Iako sam modni kreator po obrazovanju, slikar sam u duši i uvek rado posećujem izložbe slika.

www.imus.org.rs/exhibitions/zaostavstina-olje-ivanjicki/

Foto: Promo

MUZIKA – NIK KEJV

Jedan od mojih omiljenih muzičara je Nik Kejv, uživao sam slušajući ga u tinejdžerskom dobu tokom odrastanja. Često mi je inspiracija u toku rada novih modnih kreacija. Trenutno je aktuelan album „Skeleton tree“, kao i film o njemu, „Još jednom s emocijom“ koji je ovih dana premijerno prikazan na otvaranju festivala Beldocs 2017. A jedva čekam i njegov koncert, koji će se odražati u oktobru u Beogradu.

www.nickcave.com

Autor: Marija Milošević

Foto: Igor Mađinca/Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.