ZAVRŠEN COCA-COLA DIZAJNSPIRACIJA KONKURS ZA PRIMENJENI DIZAJN

Dizajnspiracija kompanije Coca-Cola na koji je pristiglo 88 radova. Studenti i diplomci fakulteta i visokoškolskih ustanova bili su pozvani da od 18. aprila do 18. maja prijave svoja kreativna rešenja za dizajn elemenata za opremanje kafića inspirisanih Coca-Cola brendom, čime je kompanija Coca-Cola još jednom želela da pruži podršku umetnosti u Srbiji.

U potrazi za originalnim dizajnom predmeta koji će postati prestižni element enterijera nekih od najboljih kafića i restorana u zemlji zainteresovani kandidati su svoje radove prijavljivali u tri kategorije:

• Dizajn rasvete (različita rešenja za osvetljenje u prostoru, stone i viseće lampe, lusteri, plafonjere…)
• Dizajn nameštaja (sto, bar, barske stolice, barski stolovi, stolice, sofe, kanabe, fotelje….)
• Dizajn dekorativnih elemenata (vaze, držači za salvete, meni, čiviluci, razne inovacije na drugim elementima za enterijer i eksterijer…)

Najveći broj radova prijavljen je za kategoriju dizajna dekorativnih elemenata, segment u kome je Coca-Cola najviše inspirisala mlade kreativce.

Žiri u sastavu: Marko Basarovski - arhitekta, Nemanja Jehlička - kreativni direktor, Petar Popović Piros – grafički dizajner, Monika Lang - ilustrator i grafički dizajner, Aleksandar Savić- grafički dizajner i ilustrator, Vesna Pešić - grafički dizajner i ilustrator i Ema Ema - vizuelna umetnica, imaće težak zadatak da narednih dana odluči o pobednicima.

Imena pobednika biće saopštena 25. maja 2017. godine, a najbolji radovi biće nagrađeni:

• Novčanom nagradom od 1000 evra (isplaćenih u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan isplate)
• promocijom nagrađenih kandidata i njihovih radova na otvaranju festivala Dev9t.

Svi radovi pristigli tokom Dizajnspiracija konkursa biće dostupni javnosti i predstavljeni na izložbi u okviru ovogodišnjeg festivala DEV9T od 9. do 17. juna u prostoru Stare Ciglane.     

Pogledajte još