SNEŽANA DIVAC: Petra je oduvek znala da je usvojena, jer to nije ništa loše

Snežana Divac i njeg suprug, košarkaš Vlade Divac, posle dvojice bioloških sinova Matije i Luke, odlučili su pre 19 godina da usvoje devojčicu Petru.

Snežana kaže da je oduvek u sebi imala želju da se kao majka ostvari i kroz usvajanje. Petra je oduvek znala da je usvojena, jer to nije ništa loše.

- Ona je samo na drugi način ušla u našu porodicu. Ljubav je apsolutno ista. To je isto kad rađaš drugo dete pa se plašiš da ga nećeš voleti kao prvo. Ona je imala tri-četiri godine kad sam joj rekla. Kod nas je došla prijateljica koja je dojila bebu i Petra me je pitala da li sam je dojila. Rekla sam joj da nisam. Onda me je pitala da li sam dojila Luku i Matiju, rekla sam da jesam. Ptala me je zašto nisam nju. Rekla sam joj: 'Zato što te ja nisam rodila'. Davala sam joj odgovore u odnosu na njena pitanja - rekla je u emisiji "150 minuta".

Snežana kaže da se trudila da sa svojom decom uvek bude 100 odsto iskrena. Samim procesom usvajanja i stručnošću ljudi je oduševljena. Kaže da je trenutna praksa da deca do usvajanja budu u hraniteljskim porodicama humana.

Izvor: Super žena

Pogledajte još