PREPORUKA ZA DANAS: Anja Vučetić – film, ličnost, vinarija, izložba, recept

0

Iako je Anja završila studije iz oblasti ekonomije i finansija, njen put pri odabiru zanimanja bio je nešto drugačiji. Ona se odlučila za medije pa je tako danas PR agencije ,,Right”. Anja kaže da, ipak, smatra kako su mediji odabrali nju jer je već kao mala pokazivala sklonost i talenat za javni nastup što je uticalo na to da njen hobi postanu časovi glume i novinarstva.

Ipak, Anja je i danas prisutna u medijima, kako ona kaže ,,sa one druge strane”, pa je tako bila TV voditeljka Studija B, a kasnije i Ženske TV. Autorka je emisije ,,Inspiracija” kroz koju želi da prikaže kulturu, umetnost i obrazovanje, ali i kvalitetan način života. Ova svestrana devojka danas za naš portal preporučuje svojih 5 stvari za vas!

This is a great film. Beautifully acted and wonderfully written. Highly recommend. #MonRoi

A post shared by Erinrrichards (@erinrrichards) on

FILM ,,MOJ KRALJ

,,Moj kralj” je priča o Toni, ženi koja je nakon ozbiljne nezgode završila u rehabilitacionom centru gde vreme provodi šetajući se kroz uspomene i hronološku rekonstrukciju svoje turbulentne veze koja ju je zauvek promenila. I dok neke stvari mogu da izađu iz mode, sa neprolaznim šarmom Vinsenta Kasela i najromantičnijim jezikom na svetu to definitivno nije slučaj.

LIČNOST ROZALIND FRENKLIN

Rozalind Frenklin bila je hemičarka koja je u svojoj laboratoriji napravila fotografije koje su bile kamen temeljac za otkriće DNK. Tradicionalna i patrijarhalna sredina, ali i splet okolnosti, doveli su do toga da je Nobelova nagrada za ovo revolucionarno otkriće dodeljena Džejmsu Votsonu i Frensisu Kriku. Rozalin Frenklin umrla je u neznanju o značaju svog rada, u 37. godini života, navodno od raka jajnika, izazvanog preteranim izlaganjem H zracima.

Neka vikend počne #bistroduvin #wine #winelovers #belgrade #vračar

A post shared by Bistro du Vin (@bistroduvinbgd) on

VINARIJA ,,BISTRO DU VIN

Ako je verovati francuskoj poslovici, dan bez vina je kao dan bez sunca. Ja biram ,,Bistro du vin”, kutak za opuštanje, smešten na Vračaru, kraju u kom stvaram uspomene već 25 godina.Prijateljska atmosfera, najbolja vina i prijatan ambijent čine da na ovom mestu rado provodim svoje slobodno vreme.

IZLOŽBA ,,ZAOSTAVŠTINA OLJE IVANJICKI

Istorijski muzej Srbije, u saradnji sa Fondom Olje Ivanjicki, omogućio je zainteresovanima da do novembra 2017. posete izložbu na kojoj je predstavljeno više od 700 umetničkih dela, kao i ogromna kolekcija ličnih predmeta Olje Ivanjicki. Slike, skulpture, oko 1100 knjiga, 32. bunde, 88 komada nakita, antikviteti i nameštaj, predmeti su koji su atelje Olje Ivanjicki činili jedinstvenim mestom u Beogradu.

RECEPT ZA CRNI RIŽOTO

Za kraj, kao velikom ljubitelju dobre klope, sigurno najteži izbor. U susret letu, odlučujem se za sipu, lignje, kozice. Ne pokušavajte ovo kod kuće. Prošetajte do Kalenić pijace i uživajte u prijatnom ambijentu koji nudi ,,Bistrot Homa”.

Foto: studiodjakov, privatna arhiva, Pixabay, Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.