NOVI SAD BLOKIRAN: Automobili potopljeni, ulice pod vodom!

0

Novi Sad je danas nešto posle podneva zahvatilo snažno nevreme praćeno pljuskom, a zatim i gradom. Novosađani koji su se u tom momentu našli na ulici nisu se baš slavno proveli. Međutim, ni onima koji su posle pljuska i grada odlučili da izađu na ulicu nije bilo puno bolje. Stanovnici na Detelinari ostali su zarobljeni u svojim stanovima jer je kiša napravila orgomnu poplavu i blokirala kretanje kako pešacima tako i automobilima.

“Krenula sam sa Podbare taksijem ka Novoj Detelinari i tada su počeli da padaju led i kiša. Na putu je bilo ok, kao i svaki put kada pada kiša, ali kada smo iz Hadži Ruvimove ulice skrenuli u Janka Čmelika, u jednom momentu se nije moglo dalje. Bili smo zaglavljeni u vodi 20-ak minuta i još nekoliko vozila oko nas. Vode je bilo svuda, ljudi su pokušavali da pretrče ulicu, a bila im je voda do listova. Kiša je stala, ali ne znam kako će bilo ko na Novoj Detelinari izaći iz svoje zgrade jer je voda svuda, na putu, parkingu, i za sada uopšte ne odlazi”, izjavila je za portal NsHronika jedna Novosađanka.

Slična situacija je i u drugim delovima grada. U Partizanskoj ulici nekoliko vozila je potopljeno, da im se samo krov nazirao. Sugrađani koji žive u blizni kažu da takav potop ne pamte niti je ranije toliko vozila ostalo zarobljeno u vodi. Radnici javnih komulanih preduzeća su u drugim ulicama pokušavali da očiste odvode za atmofersku vodu, kako bi bar ublažili ogromne potoke vode koji se slivaju svud po gradu.

Izvor: nshronika.rs, blic.rs

Foto: NShronika

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.