PREPORUKA ZA DANAS: Vesna de Vinča – film, knjiga, serija, restoran i vino, izložba

0

Dr Vesna de Vinča po zanimanju je novinar. Kao novinar i televizijski autor radila je na RTS-u i brojnim drugim televizijama. Novije generacije poznaju je kao vlasnicu modne agencije i komanije ,,Miss YU”, a prvu licencu za ,,Miss Jugoslavija World” dobila je još 1995. godine.

Vesna de Vinča se može pohvaliti velikim brojem ekskluzivnih intervjua sa poznatim svetskim imenima među kojima su Nelson Mandela, Muamer Gadafi, Paco Rabanne, Jasar Arafat, Gina Lollobrigida i drugi. Kako je obišla mnoga svetska mesta, predstavlja nekoga ko može dati odlične preporuke, tako da Vesna danas daje svojih 5 preporuka za vas!

FILM

Najlepši film o ljubavi ,,Piano”, reditelj i oskarovka Džejn Kempion.. Neprevaziđen film svakako je i nova verzija ,,Gordost i predrasude” u kojem je sjajna Kira Najtli u glavnoj ulozi.

KNJIGA

Dipak Čopra ,,Beskrajno telo, večiti um”. Knjiga koja mi je dala inspiraciju i potvrdu da možemo živeti dugo, dugo, baš dugo i inicirala me za projekat koji radim godinama a zove se,,Prijatelji stogodišnjaci”. Ovo je knjiga koja govori kako umreti mlad, zdrav i kreativan a imati najmanje 100 godina!


SERIJA

,,Alo, alo”. Uvek, nanovo izaziva urnebesni smeh. Serija koja humorom prelazi nacionalne granice i u osmehunas ujedinjuje.

RESTORAN

U Beograduje to svakako ,,Madera”,ali i neizostavni ,,Franš” kao i, naravno, ,,Reka”, koje nema u svetu po energiji koju prikupljaju i emituju. Ukoliko se nađete u Parizu, ne propustite da posetite restoran ,,Tri malja”. Kada odvedem Parižane u pomenuti restoran, oni su mi zahvalni na otkriću.

IZLOŽBA

Pupin u Istorijskom muzeju zahvaljujući anđelu Aleksandri Ninković Tasić i izložba Olja Ivanjicki u istom muzeju, kustos Izabela Martinov Tomović. A sve to zahvaljujućiizuzetnoj direktorki muzeja Dušici Bojić.

A u svetskim okvirima- muzej genocida nad Jevrejima u Jerusalimu, čuveni Jad Vasem.

Autor: Nina Dotlić

Foto: Privatna arhiva, Pixabay, Pexels

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.