Dodeljene stipendije Fondacije dr Zoran Đinđić

0

Na svečanoj ceremoniji u utorak uveče, dodeljene su stipendije 14. generacije Fondacije dr Zoran Đinđić i stipendije nemačke agencije za razmenu studenata DAAD.

Tom prilikom, nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman je izjavio da se Srbija nalazi u važnom procesu transformacije i dobro napreduje na putu ka EU, a da je razmena mladih ljudi veoma bitna jer se oni vraćaju sa novim iskustvima i znanjem, te mogu pomoći u daljem razvoju zemlje.

Ministar obrazovanja i nauke Mladen Šarčević izrazio je zadovoljstvo što može podržati Fondaciju Zoran Đinđić, jer je Đinđić bio premijer koji je započeo reformatorski proces, koji se danas nastavlja.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež zahvalio se posebno Ružici Đinđić što je omogućila da 600 mladih preko stipendija Fondacije stiču iskustva u inostranstvu i pomognu izgradnji budućnosti svoje zemlje.

Stipendije je, preko Fondacije „Zoran Đinđić“, dobilo 22 mladih iz Srbije i iz celog regiona ukupno 60 za ovu godinu, koji će moći u nemačkim firmama da stiču iskustva, dok je DAAD dodelio 26 stipendija mladim naučnicima, istraživačima i postdiplomcima.

/

Foto: Goran Zlatković

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.