PREPORUKA ZA DANAS: Bojana Đoković - film, koncert, knjiga, predstava, restoran

Nakon što je završila srednju školu, odselila se u Švajcarsku gde je živela 10 godina. Danas živi u Beogradu i majka je jednog dečaka.

Oktobra 2016. godine objavila je svoj prvi roman "Granični slučaj", koju objavljuje izdavačka kuća Laguna.

Bojana za vas danas preporučuje svojih 5 stvari koje ne smete propustiti.

Foto: Promo

FILM "BLISTAVI UM"

"Blistavi um", film o životu matematičkog genija i dobitnika Nobelove nagrade, Džon Neša. Fascinantni spoj genijalnosti i bolesti, paranoidne šizofrenije sa depresijom. Život u paralelnom svetu, borba za prevlast zdravlja i bolesti. O čoveku koji nas je naučio kako su snaga volje i ljubavi pobedili najveće prokletstvo živog čoveka, bolest. Um koji je postigao gotovo nemoguće, naučio je da prihvati i živi život sa šizofrenijom.

www.imdb.com

KONCERT LED ZEPPELIN

Koncert koji pamtim kao poseban bio je Led Zepellin, 2007. u Londonu, u Areni The 02. Prvi koncert nakon skoro dve decenije, koncert okupljanja. Tu magičnu emociju nemoguće je opisati. Jednostavno, to je nešto što treba doživeti. Za dete koje je raslo uz Led Zepellin, The Doors, Džimi Hendriksa, bilo je to ostvarenje davnog sna. Zbog toga, svima koji ste u mogućnosti, gde god da se nađete, nemojte zaobići ovakav spektakl!

Foto: Pixabay.com

KNJIGA "BRAK, ISPOVEST LUDAKA"

"Brak, ispovest ludaka", Augusta Strindberga, genijalnog švedskog pisca i dramaturga. Inspirisao ga je brak sa groficom Sisi Fon Esen. Sve, sem obična ljubavna priča. Priča koja se dogodi jednom u životu i vredna je da bude zabeležena. Žena koja je u svojoj krajnjoj neobičnosti uspela da bude inspiracija i životna ljubav ovog briljantnog uma, Strindberga.

www.delfi.rs



PREDSTAVA NA KOLARCU

14.05.2017. na Kolarcu, Petar Božović održao je poetski koncert "Lišće, vetar i ja". Fantastični Božović, Bećkovićeva "Vera Pavladoljska", Raičkovićevi "Zapisi o crnom Vladimiru" i orkestar Šabana Bajramovića, Crna mamba, koji je izveo "Sajbiju". Svaka preporuka.

Foto: Pixabay.com

RESTORAN "TIKAS" I VINARIJA "CHICHATEAU"

Petkom uveče, "Tikas", kod mog školskog druga Petra Gajića, najbolja i najkreativnija hrana, muzika, vino Quet, vinarije Fruškogorski vinogradi i naravno pravo društvo. Petar je profesionalni kuvar, ali za mene on je umetnik. Subotom, kod Đorđa Stojšića, vinarija "Chichateau", Šišatovac, uz obavezni obilazak prelepog manastira naravno, pre degustacije vina.

www.facebook.com/pages/Restoran-Tikas/

www.facebook.com/chichateau/

Autor: Nina Dotlić

Pogledajte još