MOJE PUTOVANJE IZ SNOVA: Jelena Kostov - Dubai

Pevačica i njen suprug Miljan Vuković nedavno su postali roditelji dečaka Milije, ali to srećnu i ponosnu majku ne sprečava da se priseti lepih trenutaka sa svog putovanja u Dubai, kao i da nam otkrije o kojoj to destinaciji često mašta, ali još nije bila u prilici da je poseti.

Zahvaljujući naglom razvoju i rastu Dubai je u rekordnom roku postao jedno od najlepših i najposećenijih lokacija na svetu, na koje se mnogi rado vraćaju. Postao je svetski poslovni centar sa spesifičnom kulturom i predivnom arhitekturom a to su samo neka obeležja ovog grada. Više o ovom predivnom gradu otkriva nam Jelena u nastavku teksta…

Kako uglavnom putujete, odnosno, birate li put u sopstvenoj režiji ili se ipak odlučujete za putovanja preko agencija?

- Uglavnom putujem poslovno, pa samim tim njihov tok organizuje neko drugi. Ipak, što se odmora tiče, uglavnom biram proverene destinacije, odnosno one koje mi je neko preporučio, ili se opredeljujem za odlazak u posetu prijateljima koji žive negde u inostranstvu i koji će mi najbolje pokazati grad u koji sam doputovala. Od svih gradova u kojima sam provodila vreme, izdvojila bih Dubai kao omiljeni.

Kada je smeštaj u pitanju, koje su Vaše preporuke?

- Ugostiteljstvo je definitivno glavni adut ovog mesta, te gotovo da ne postoji hotel u tom gradu iz kojeg ćete izaći bez pozitivnog utiska kada je u pitanju usluga i udobnost. Ukoliko bih se opet odlučila za posetu Dubaiu definitivno bih odabrala “One and only” hotel na Palmi, “Sofitel” ili “Oazu Mira”, luksuzni soliter s predivnim pogledom.

Koja su jela sa ovog putovanja na Vas ostavila najjači utisak i koju hranu moramo da probamo?

- Dubai je internacionalni grad pa je takav slučaj i kada je hrana u pitanju. Sve vrste kuhinja turistima su na dohvat ruke, ali izdvojila bih libanske restorane. Njihova hrana je bliska našem podneblju, bazirana baš kao i kod nas, na mesu, testeninama i povrću, i naravno – veoma je ukusna.

Omiljeno piće na putovanju?

- U Emiratima se alkohol ne prodaje svuda, a s obzirom da inače nisam ljubitelj alkoholnih pića nisam to doživela kao manu ove zemlje. Bezalkoholni kokteli na plaži su uvek dobrodošli, kao i dobro rashlađena Coca-Cola.

Kako ste provodili slobodno vreme?

- Burdz Kalifa je svakako zgrada koju prvo morate videti kad posetite Dubai. Pored toga što je najviša zgrada na svetu posebnu pažnju privlači noću jer menja boje i to je zaista prizor koji ostavlja bez daha, kao i fontana koja “pleše” i koja se nalazi pored ove zgrade. Nezaobilazna destinacija je arapska pustinja koja mi je posebno draga jer sam tamo snimila spot za svoju omiljenu pesmu “Nagle promene”. Takođe, ovde možete vidite i najveću baštu prirodnog cveća “Dubai Miracle Garden”, a što se tiče nas žena, treba imati u vidu i da na svetu ne postoji bolje mesto za šoping.

Gde planirate sledeće putovanje?

- Moja sledeća destinacija je definitivno Bali.

Na koje mesto biste voleli da odete tokom života?

- Definitivno je to ostrvo Bora Bora. Nekoliko prijatelja mi je reklo da je ovo pravi raj na zemlji i mesto za totalnu relaksaciju, pa jedva čekam da se i sama u to uverim.

Autor: Ivana Karanović

Pogledajte još