PREPORUKA ZA DANAS: Katarina Gromilić – knjiga, predstava, film, koncert, restoran

0

Katarina Gromilić lepša je polovina čuvenog beogradskog baletskog dvojca, koreograf, diplomirani andragog i mama tri čarobne devojčice.

Budući da je pre osam meseci na svet donela Mašu, petog člana porodice Gromilić, Katarina je pritisla pauzu kada je o njenim profesionalnim aranžmanima reč, i Pozorište na Terazijama zamenila svojim ličnim „Pozorištem u kući“. Dama čiji život i brak služe kao inspiracija i uzor velikom broju današnjih žena, uživa u majčinstvu, novim izazovima, i svemu onome što odrastanje i razvoj njenih devojčica svakodnevno donosi. Kao Ovan u horoskopu veoma je uporna, pa zahvaljujući toj vrlini uspeva sve svoje namere i zamisli da sprovede u delo. Najviše voli jazz i musical theatre kada je o stilovima igre reč, a balet je bila njena želja i njen izbor otkad zna za sebe. Čitaocima našeg portala Katarina otkriva koja knjiga, predstava i film zaslužuju vašu pažnju, gde možete uživati u ukusnim gurmanskim specijalitetima, i koji koncert nikako ne smete propustiti.

Foto: Promo

KNJIGA „A ONDA JE DOŠLA DOBRA VILA“

Dopao mi se poslednji roman Ljiljane Habjanović Đurović „A onda je došla dobra vila“. Smatram da je veoma korisno pročitati ovu knjigu, a naročito je preporučujem svim roditeljima. Ja ću je dati svojoj deci sigurno kada budu porasle i ušle u osetljive godine puberteta. Dakle, nikada ne znamo šta vreba u okolini i koliko god se trudili, nekada je nemoguće sačuvati sopstvenu decu od loših uticaja. Veoma poučan, uzbudljiv, pomalo uznemirujuće realan roman.

www.delfi.rs

Foto: Promo

PREDSTAVA „HIPNOZA JEDNE LJUBAVI“/“KLAUSTOFOBIČNA KOMEDIJA“

Izdvojila bih hit predstavu Duška Kovačevića „Hipnoza jedne ljubavi“, koja igra u Zvezdara Teatru. Fenomenalni tekst i režija, i fantastična glumačka podela na čelu sa Anicom Dobrom i meni omiljenim Ljubom Bandovićem. Priča ili, ja bih pre rekla bajka o ljubavi i porodici, ispričana na metaforični način.

Foto: Promo

Ukoliko niste, obavezno pogledajte i „Klaustrofobičnu komediju“ istog autora, u režiji Darka Bajića, takođe u Zvezdara Teatru. Naravno, preporučujem sve mjuzikle mog matičnog Pozorišta na Terazijama, ukoliko želite da popravite raspoloženje.

www.zvezdarateatar.rs

Foto: Promo

FILM „LEPOTICA I ZVER“

Od filmova koje sam gledala u poslednje vreme izdvojiću poslednju ekranizaciju omiljene mi bajke iz detinjstva, „Lepotica i zver“. Priča je predstavljena u formi mjuzikla sa fenomenalnim songovima, fantastičnim efektima i nosi snažnu poruku.

www.cineplexx.rs

Foto: Promo

KONCERT BEOGRADSKE FILHARMONIJE

Na koncerte slabije idem u poslednje vreme, ali uvek bih svima preporučila odlazak na neki od koncerata Beogradske filharmonije. I ako niste preterani ljubitelj klasične muzike, lekovito je ponekad napraviti izuzetak.

www.bgf.rs

Foto: Promo

RESTORAN „GRAFIČAR“/“TATA MATA“

Dopao mi se restoran „Grafičar“ na Senjaku. Fenomenalna hrana i prelepa bašta idealni su za ovo toplije vreme.

www.restorangraficar.rs

Foto: Promo

Pošto obožavam mediteransku kuhinju, preporučujem i noviji restoran tog tipa „Tata mata“, koji nudi nešto drugačiji mediteranski meni.

www.tatamatakonoba.com

Autor: Marija Milošević

Foto: Miomir Milić

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.