Snimljena nova verzija pesme We Are the World za Haiti

LOS ANĐELES, 2. februara 2010. (Beta-AP) - Više od 75 muzičkih zvezda snimilo je za žrtve potresa na Haitiju novu verziju dobrotvorne himne "We are the World" iz 1985, u istom studiju u kojem je to učinjeno pre 25 godina.

Pink, Selin Dion, Natali Kol, "Džonas Braders", Kanje Vest, Toni Benet, Dženifer Hadson, Ejkon neki su od izvođača koji su u ponedeljak zajedno pevali u studiju Henson rikording u Los Anđelesu. U snimanju je učestvovala i Barbara Strajsend, kao i reperi Lil Vejn i Snup Dog. Kvinsi Džons, koji je bio producent pesme iz 1985, najavio je prošle sedmice da planira novo snimanje numere "We Are the World", u korist žrtava i obnove Haitija posle zemljotresa 12. januara.

Pesma "We Are the World", koju su napisali Majkl Džekson i Lajonel Riči, dospela je na vrh muzičkih lista nakon pojave na radiju i u prodavnicama u martu 1985. Rekordnih 45 muzičkih zvezda okupilo se 28. januara te godine na snimanju numere. Među njima su bili Majkl Džekson, Lajonel Riči, Stivi Vonder, Tina Tarner, Rej Čarls, Brus Springstin, Dajana Ros, Bob Dilan i Sindi Loper. Niko od izvođača iz originalne postave nije učestvovao u snimanju nove verzije pesme.

Pogledajte još