Fed kup:Treninzi i dalje bez Jelene

Fed Kup tim Srbije započeo je pripreme za meč Svetske grupe, koji će se 6. i 7. februara igrati u Beogradskoj Areni. Dolazak Jelene Janković je i dalje pod znakom pitanja, dok u Areni treniraju Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Ana Jovanović i Aleksandra Krunić.

Treći reket Srbije, 18-godišnja Bojana Jovanovski, sa nestrpljenjem iščekuje duele sa Ruskinjama, a dobru pripremu imala je na upravo završenom Australian Openu:

- Po završetku takmičenja u Melburnu stigla sam u Beograd gde nas očekuje meč sa Rusijom u Fed kup takmičenju. Drago mi je da ću debitovati u ovom takmičenju baš u ovako velikom i važnom meču, u Svetskoj grupi gde se nalazi Srbija, a za to mesto su se izborile moje starije koleginice proteklih godina, čestitam im na tome, na svemu što čine za srpski Fed kup tim i nadam se da ću i ja u budućnosti biti od pomoći i zajedno sa njima graditi lepu budućnost srpske reprezentacije.

Koliko strahuješ od moćnih protivnica?
- Pred nama je susret sa Rusijom, najtežim mogućim protivnikom, ali to je motiv više, da najbolje porazite već na početku i to pred domaćom publikom, koja će verujem ispuniti Arenu. Mi obećavamo beskompromisnu borbu i pozivamo publiku da dođe i podrži nas u ovom ovako važnom i teškom meču , rekla je Bojana.

Bojana Jovanovski je trenutno 131 na WTA listi, što je njen najbolji rang u karijeri. O sezoni koja je startovala I daljim planovima dodaje:
- Bio je ovo dobar početak godine za mene, mada uvek može bolje. Odigrala sam polufinale „pedesetice“ u Kini, a zatim igrala kvalifikacije za glavni turnir gren slema u Melburnu, gde sam nakon velike borbe i meč lopte koju sam imala, izgubila u finalu kvalifikacija. Taj jedan poen me je delio od plasmana u glavni turnir. Ipak, malo neiskustvo, malo nedostatak sreće u ključnim momentima je učinio svoje. Raduje me napredak koji sam ostvarila i to pokazuje da se isplatio sav moj rad i trud na terenu. Motivisana sam da nastavim u još boljem ritmu ove godine.

Gde nastupaš posle FED Kupa?
- Do aprila ne branim ni jedanpoen tako da imam puno prostora za još veći napredak i očekujem da ću na Rolan Garosu igrati glavni turnir, bez kvalifikacija. 


Trener ekipe, Dejan Vraneš, kaže da je situacija sa Jelenom Janković i dalje neizvesna, ali da se nadaju da će najbolja igračica Srbije ipak stići u Beograd da pomogne timu:

- Čekamo Jelenu i nadamo se da će ipak doći. Iako je povređena, samo njeno prisustvo ovde sa nama je od ogromnog značaja. Njena povreda nije bezazlena, u pitanju su leđa, niko ne može da traži on nje da igra u takvom stanju, sa povredom koja još nije sanirana i koja je još rovita, ali verujem da će nam se Jelena pridružiti i poznavajući nju, verujem da će i zaigrati, jer ona je borac koji nikad ne odustaje. Jelena je najiskusnija igračica u timu, iza nje stoji 35 reprezentativnih nastupa, ona je od njene 15 godine u Fed kup reprezentaciji, a to sve govori. Sa Jelenom je sve lakše, bez nje mnogo, mnogo teško. Nebrojano puta pokazala je kako se bori za dres sa državnim grbom, rekao je Vraneš.

O ostalim reprezentativkama selektor dodaje:

- Ostatak tima je na okupu. Ana Ivanović je već pet dana u Beogradu i sve te dane provela je trenirajući. Devojke vredno rade, motivisane su, žele pobedu u Areni nad Ruskinjama, ma koliko naš protivnik bio jak i imao iza sebe prebogatu istoriju. 


Mečevi koji će se igrati 6. februara počeće u 16.00, a nedeljni program startuje od 14.00. Cena karata je od 500 do 2000 dinara, u zavisnosti od paketa i dana. 

Katarina Stojković

Pogledajte još