PREPORUKA ZA DANAS: Karmen Krivokapić – knjiga, film, serija, restoran i vino, muzički album

0

Karmen Krivokapić vlasnica je ekskluzivnog restorana ,,Arhiv” u Novom Sadu. Inače, rođena je u Baru 1974. godine, pa se tako može reći da je odrasla u porodici u kojoj se pripremala morska kuhinja. Već kao mala je, uz mamu i baku, volela da priprema hranu i aranžira istu. Svoju ozbiljnu praksu u kuvanju stekla je u Izoli, u restoranu ,,Marina”, kada je, zapravo, i počela da mašta o tome da otvori svoj restoran jednog dana, u čemu je i uspela 2014. godine.

Kroz život, iskustvo u kuvanju sticala je u Mađarskoj i Sloveniji, a danas u svom restoranu, posetioce oduševljava lično osmišljenim menijem koji donosi ukuse Mediterana, Istre, Mađarske i Vojvodine. kao i lično osmišljenim specijalitetima, a u tome se naročito izdvojio proizvod Karmelada, džem od crvenog luka kao dodatak jelima od mesa, salatma, sirevima. Danas za vas Karmen preporučuje 5 stvari koje ne smete propustiti!

KNJIGA ,,KAZNA ZA GREH

Knjiga moje prijateljice i sugrađanke Jelene Bačić Alimpić ,,Kazna za greh”. Predivan ljubavno-istorijski roman koji opisuje, na najlepši mogući način, period, život i ljude u Vojvodini za vreme Austrougarske. Posebno mi je zanimljivo to što sam čitala delo pisca kojeg privatno poznajem.

FILM ,,INDIJSKI ZAČIN NA FRANCUSKI NAČIN

Presladak film koji je bio aktuelan prošle godine, ali meni je dobar za pogledati i ove. Ko nije pogledao, u pitanju je opuštajuća priča koja je vezana za moj posao. Inspiriše, vodi te u neki svet, za naše gastro prilike, mašte. Svi mi sanjamo Mishelin zvezdicu, bar jednu.

712. Get ready. #Repost from @teddysphotos: December 2nd

A post shared by Sons of Anarchy (@soafx) on

SERIJA ,,SONS OF ANARCHY

Malo ljudi je kod nas gledalo i zna za nju. Mene je muž ,,naterao” da gledamo jer on vozi motore, odnosno Harley.

#homa #finedining #candels #lights

A post shared by HOMA FINE DINING&HOMA BISTROT (@homa_restoran) on

Radost okupljanja #quet #fruvin #fruškać #banoštor

A post shared by Fruškogorski vinogradi (@fruvin_fruskogorskivinogradi) on

RESTORAN ,,HOMA” I VINO

,,Homa” u Beogradu i moj kolega Filip Ćirić.

Ako želite da vas hrana i svaki zalogaj obori sa nogu, idite tamo.

Rapsodija ukusa i serviranje hrane na veoma specijalan način u specijalno dizajniranom posuđu. Vino, ,,Quet Merlot” fruškogorski vinogradi i ,,Quet Traminac”.

Vinarija mojih prijatelja, a posebno volim kad je berba pa učestvujem i ja.

MUZIČKI ALBUM

Novosadski Big Bend. Najbolji muzičari, posebna kompozicija koju je pisao moj prijatelj Branko Koprivica. ,,Jutro ispod Leotara” slusam dok vozim, ramišljam i maštam. Opušta…

Autor: Nina Dotlić

Foto: Color Press Grupa, Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.