SVE VIŠE ŽENA ŽELI DA PROBA: Profesionalna masaža vagine oslobađa napetosti!

Da bi se rešile nagomilanog stresa, žene odlaze profesionalnim maserima na takozvanu "Yoni" masažu.

To izgleda otprilike ovako: masaža uključuje dodirivanje, duboko disanje i ponekad (ako klijentkinja da pristanak) penetraciju prstom.

Izis Finiks
, stručnjak iz SAD-a bavi se takvom vrstom masaže, i kako kaže moguće je osloboditi emocije koje se ponekad mogu "zaglaviti u vagini".

Ona objašnjava da žene doživljavaju razne "senzacije" tokom masaže i da nije poenta doživeti orgazam, već otkriti što je to u vama što vas tera da se osećate dobro. Iako neke žene dožive orgazam, u tome nema ništa loše.

- Yoni masaža je svečanost u kojoj je žena pozvana da iskoristi dodir njene vulve. Na dodir se ukazuje prilika da pročistimo osećaj energije. Najveća korist je osećaj "shvatanja" mudrosti u onome što nam pruža zadovoljstvo - objašnjava Isis.

Neki stručnjaci smatraju da ovakav oblik masaže pomaže kod seksualnog života.

- Logično je, jer sve što ubrzava protok krvi u vašem međunožju, povećava osetljivost, uzbuđenje i podmazivanje vagine, a to svakako pomaže da dođete do orgazma - objasnila je Meri Džejn Minkin, profesorka medicine sa Jejla.

Ipak, ona kaže da sumnja da masaža vulve može dovesti do oslobađanja napetosti.

- Reći da će samo dodirivanje vagine dovesti do oslobađanja emocija mi se ne čini istinito. Ali, ako poboljšava vaš seksualni život, a to doprinese boljem odnosu, tada može dovesti do malog oslobađanja emocionalnog stresa - dodala je.

Izvor: Alo!

Pogledajte još