PREPORUKA ZA DANAS: Srđan Šveljo - muzika, izložba, restoran, recept, stil

Vojvođansku prestonicu smatra svojom bazom i izvorom dobre energije, najveća inspiraciju mu je Najlon pijaca koju svesrdno promoviše, trenutno se bavi kreiranjem "FAN FAN" prsluka koji predstavljaju otelotvorenje njegove krativnosti i umetničkog izraza, a u budućnosti sebe vidi kao ličnog stilistu i "personal shoppera" negde na Floridi. Smatra da se stil ne može kupiti, a između muzike i mode, na iznenađenje mnogih, Srđan bira muziku. Za čitaoce našeg portala Mr. Fanatik izdvaja trenutne favorite iz oblasti muzike i umetnosti, preporučuje jedan od omiljenih restorana, predlaže neizostavni modni detalj ove sezone, i deli recept za čuveni vojvođanski specijalitet.

www.urbanlook.info

Foto: Promo

MUZIKA - JAMIROQUAI

Jedan od najboljih bendova "Jamiroquai" objavio je svoj osmi album - "Automaton" posle duže pauze, i zaista je pravi užitak slušati ga. Fenomenalni spoj jazz funk soul diska sa elektronskom osnovom ovaj album stavlja u sam vrh muzike danas, i dovoljan je razlog da ga pustite na repeat i mislima otplovite u samo vama znana prostranstva.

www.jamiroquai.com

Foto: Danijel Bapić/Promo

IZLOŽBA DANIJEL BABIĆ - "RADOVI/WORKS 2002-2017."

U velikoj galeriji MSUV u Novom Sadu do 1. jula će biti izložene Babićeve slike, bilbordi kao slike uveličanih formata, printovi i nacrti za murale, crteži, plakati i katalozi samostalnih izložbi, kao i naslovne stranice knjiga, publikacija i časopisa gde su objavljeni njegovi radovi. Danijel je savršen primer umetnika koji je svoju street artističku priču približio svim generacijama i postao jedan od onih slikara čije delo mnogi žele da imaju samo za sebe. Ovo je dovoljan razlog da se dođe do Novog Sada i doživi njegova umetnička priča!

www.msuv.org

Foto: Promo

RESTORAN "KUĆA MALA"

"Kuća mala" u Dunavskoj 17 (Novi Sad) mesto je gde se kuva sa dušom, gde svaka ponuda na meniju ima svoju priču, gde se osećate kao svoj na svome. Malo je restorana koji se slučajno otkriju i gde se stvara ljubav na prvi susret koja ostaje zauvek. Preporuka dnevni meni radnim danima ali i specifične pice sa mnogo svežeg povrća. Naravno, toplu lenju pitu sa sladoledom nikako nemojte propustiti!

www.facebook.com/Kuca.Mala.Dunavska17

Foto: Pixabay.com

RECEPT GRENADIR MARŠ (NASUVO SA KROMPIROM)


Potrebno je:

1 glavica crnog luka
1 praziluk
1 kg krompira
500 g testenine
so
biber
crvena paprika

Skuvati krompir pa ga izgnječiti, ali ne skoz kao pire, već tako da ostanu vidljivi komadići. Na ulju propržiti luk i praziluk, a na samom kraju dodati kašičicu crvene paprike. Sve to ubaciti u krompir, promešati, posoliti i malo zabiberiti. Spojiti potom smesu sa krompirom sa već skuvanom testeninom i prepustiti se uživanju!

Foto: Branislava Živić

STYLE "FUN FUN" PRSLUCI

S obzirom na to da je jeans uvek aktuelan kao modni trend, a ove sezone posebno onaj koji je sa mnoštvom detalja po sebi, topla preporuka za vaš style su "FUN FUN" prsluci, napravljeni od starog jeansa, samo ručno dorađeni perjem, zihernadlama, bedževima, značkama, nalepnicama. Ovo je komad koji možete nositi ne samo uz jeans već i uz najelegantnje odevne kombinacije, i da naglasim da su oni unisex. Možete ih pronaći u "Lagami shopu" u BGD i u prodavnici "Unikatni Kutak" u Novom Sadu!

www.facebook.com/Fun-Fun

Autor: Marija Milošević

Pogledajte još