Završen žalbeni postupak u slučaju Dokić

NOVI SAD, 3. februara 2010. (Beta) - U Apelacionom sudu u Novom Sadu u sredu je završen žalbeni postupak protiv Damira Dokića, zbog ugrožavanja bezbednosti ambasadorke Australije u Srbiji Kler Birgin i nedozvoljenog držanja oružja.

Dokićeva advokatica Bosiljka Đukić zatražila je da Dokić bude oslobođen krivice, dok je Apelaciono tužilaštvo zatražilo oštriju kaznu od 15 meseci zatvora zbog ugrožavanja bezbednosti ambasadorke Australije i nedozvoljenog držanja oružja.

Predsedavajući, sudija Peter Kiš, rekao je da će Apelacioni sud doneti odluku u pisanom obliku najkasnije za dve nedelje i da će mediji biti blagovremeno obavešteni. Otac australijske teniserke Jelene Dokić je osuđen 24. septembra prošle godine na ponovljenom suđenju pred Opštinskim sudom u Rumi zbog ugrožavanja bezbednosti ambasadorke Australije Kler Birgin i nedozvoljenog držanja oružja.

Bosiljka Đukić je ocenila da je prvostepeni sud po svaku cenu hteo da okarakteriše delo kao ugrožavanje bezbednosti ambasadorke, iako nije imao jasne dokaze za to, niti se ambasadorka pred sudom izjasnila o subjektivnim osećanjima straha.

Pogledajte još