POTRESNA ISPOVEST HILAL EDEBAL: Sedmog juna 1993. bila je u automobilu sa Draženom Petrovićem

Tada 23-godišnja košarkašica bila je druga saputnica Petrovića uz Klaru Salanti, Draženovu devojku koja je upravljala vozilom.

Ni ona sama nije znala da je bila u automobilu s jednim od najvećih košarkaša sa ovih prostora ikada. Ta nesreća napravila joj je haos u glavi, od kojeg se nikada nije oporavila.

- Zašto je Petrović, čovek takvog statusa i bogatstva, morao da putuje iz Nemačke u Zagreb baš automobilom, a ne avionom? Zašto sam ja baš tada morala da budem u Nemačkoj... - neka su od pitanja koja su godinama mučila danas 47-godišnju Edebal.

Hilal je dugo vremena bila na lečenju, a u jednom trenutku pokušala je da izvrši samoubistvo skokom sa 17. sprata klinike u kojoj se nalazila.

- Nisam planirala da skočim kako bi se ubila, već sam želela da se probudim iz sna. Mislila sam da će tim skokom prestati noćna mora - jezivo je govorila Edebal.

Edebal je te 1993. godine putovala sa svojom prijateljicom Klarom jer je pristala da joj učini uslugu. Klara je želela društvo na auto-putu od Minhena do Frankfurta, gde su zajedno pokupile Petrovića na aerodromu.

Tamo je hrvatska reprezentacija doputovala iz Poljske gde je igrala kvalifikacije za Evropsko prvenstvo iste godine. Umesto da s ostatkom ekipe sedne u avion za Zagreb, Petrović je, nošen čežnjom da vidi svoju devojku da sa njom ide automobilom. Nešto kasnije, "golf" se zabio u kamion i Dražena više nije bilo...

Edebal kao ni Petrović nije bila vezana, ali imala je sreće da nije izletela kroz staklo, već je ugruvana ostala u automobilu.

- Roditelji su me svakodnevno posećivali, iako im je za to bilo potrebno dva sata vožnje. Lekari su im uvek govorili da postoje šanse da preživim. Nikad im nisu rekli da ću sigurno preživeti - rekla je bivša košarkašica.

Klara Salanti koja je upravljala automobilom nikada nije progovorila o ovoj bolnoj temi. Udala se 2001. godine za nemačkog fudbalera Olivera Birhofa, a nastavila je da se bavi manekenstvom.

Izvor: 24sata.hr

Pogledajte još