PREPORUKA ZA DANAS: Lena Kovačević - serija, knjiga, film, predstava, poslastičarnica

Srednju muzičku školu završila je u Beogradu, odsek klavir, a na Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu je 2006. godine diplomirala džez-pevanje. Tokom svoje karijere nastupala je na brojnim takmičenjima i festivalima, pa tako treba pomenuti da je učestvovala in a Exit-u 2001. godine. Nastupala je i pred holandskom kraljicom, a uz to je sarađivala i sa Kraljevskim holandskim orkestrom. I u Srbiji je nastupala u Bitef teatru, Kolarčevoj zadužbini i na Mokranjčevim danima. Ovu mladu i autentičnu damu pamtimo po tome što je učestvovala u žiriju Prvog glasa Srbije, zajedno sa Vladom Georgievim i Sašom Miloševićem Maretom. Danas za naš portal daje svojih pet preporuka.

Foto: Promo

SERIJA "STRAŠNA STRANA ISTORIJE", TV ULTRA

Nakon Monti Pajtonovaca koje volim od detinjstva, pojavila se ekipa Britanaca koja na jedinstven način, a urnebesno smešan, prikazuje istoriju i činjenice o kojima ništa nismo čuli u školi. Fenomenalni glumci i fenomenalna produkcija BBC-a.

en.wikipedia.org

Foto: Pexels

KNJIGA "PARK LOGOVOSKOJ", DANA TODOROVIĆ

Knjiga za koju je ova mlada književnica bila nominovana za Ninovu nagradu. Sama nominacija govori već puno toga o ovoj sjajnoj knjizi, a i divna je činjenica da mi je mlada književnica gotovo kao sestra bliska, pa sam ponosna na to što radi.

www.delfi.rs

FILM "IRACIONALAN ČOVEK", VUDI ALEN

Sjajan film Vudija Alena. Pogledala sam većinu njegovih filmova a ovaj je jedan od meni najdražih među skorijim filmovima koje je radio. Glumi sjajna ekipa glumaca, a tema radnje se kreće oko ideje jednog iracionalnog profesora filozofije.

www.imdb.com


Foto: Pixabay

PREDSTAVA "HIPNOZA JEDNE LJUBAVI"

Predstava u Zvezdara teatru za koju ove godine treba nabaviti kartu već za narednu godinu. Tolika posećenost i uspeh same predstave je stvarno neverovatan dokaz da pozorište uvek ostaje moderno, da i dalje postoji, i da ne manjka publike.

zvezdarateatar.rs

Foto: Promo

POSLASTIČARNICA "GELATO FREDDO"

Poslastičarnica za koju sam se lično potrudila da bude pravi kutak Italije u Beogradu. Originalne sirovine stižu sa Sicilije i Kalabrije, pa kad probate ovaj sladoled sasvim je jasno da više ni reč ne morate da pročitate o tome da je u pitanju originalna italijanska receptura, kao i sastojci. Hit je kokos, vanila, gelato freddo i bezglutenska linija, kao i linija sa steviom.

gelatofreddo.com

Autor: Nina Dotlić

Pogledajte još