PREPORUKA ZA DANAS: Boris Bakalov - film, serija, predstava, vino, recept

Ovaj krajnje neobičan sastav koji broji devet članova, svoju priču započeo je u proleće 2011. godine i za relativno kratko vreme osvojio domaću i regionalnu publiku autentičnom muzikom i stavom da njihov žanr nema žanr. Boris je prvi put pod tušem shvatio da ume da peva, a u priču o bendu, koja je počela na pomalo neozbiljan način, uložio je celog sebe, te sa hordom istomišljenika, kako onih na bini tako i onih van nje, stvorio jedinstveni muzički svet koji raste i traje. Odrastao je gledajući Duška Dugouška, život u Finskoj mu je ostao u naročito lepom sećanju, a pre nego što je muzika postala njegov poziv, potpuno neočekivano, odbojka je bila ta koja je zauzimala neprikosnoveno prvo mesto. Boris sa čitaocima našeg portala deli svoje favorite u nekoliko navedenih oblasti:

Foto: Promo

FILM "GUARDIANS OF THE GALAXY 2"

Nisam dugo bio u bioskopu, sve do skoro kada sam na preporuku pogledao "Guardians of the Galaxy 2" u 3D varijanti. Naravno, prvo sam morao da se uputim u tematiku pogledavši prvi deo. Inače nisam ljubitelj filmova o super herojima, ali ovaj je jako zabavan i preporučujem ga za relaksaciju posle nekog napornog dana i za odmaranje mozga. Takođe, ovo je po mom mišljenju vrlo retka situacija da je nastavak filma bolji od prvog dela.

www.cineplexx.rs


Foto: Promo

SERIJA "HOUSE OF CARDS"

Kao prvo, uvek fantastični Kevin Spejsi, jedan od mojih omiljenih glumaca. Kao drugo, razotkrivanje političkog sistema i brutalnih, beskrupuloznih igara u tim krugovima. Plašim se da to što je prikazano u seriji nije stoprocentni Holivud, već ujedno i nešto čega smo, nažalost, i mi deo. Samim tim serija dobija na težini i neke stvari vam objašnjava vrlo logično i kristalno jasno.

www.netflix.com

Foto: Promo

PREDSTAVA "MUŠKARČINE"

Skoro je bilo 100. izvođenje ove predstave nezavisnog "Reflektor teatra", u režiji Milene Bogavac i Vojislava Arsića. Sjajna predstava i sjajni mladi glumci koji sve vreme iznose pitanja koja se provlače kroz cele naše živote i odnose na sve moguće sfere i situacije u kojima smo se nalazili, u kojima se nalazimo i u kojima ćemo se tek naći kao muškarci. Sva ta pitanja su obavijena velom današnjeg modernog društva i današnje kulture. Divno je to što do kraja predstave ne dobijete ni jedan jedini odgovor, već salu napuštate tako što sami sebi odgovarate na ta pitanja, i o tome razmišljate neko vreme nakon dolaska kući. Sve pohvale za celu ekipu i ako vidite da se ova predstava odigrava blizu vas, obavezno je pogledajte.

reflektorteatar.rs

Foto: Promo

VINO VIRTUS "SAUVIGNON BLANC"

Vino mlade srpske vinarije Virtus iz Viteževa koja postoji tek nekoliko godina je jednom bivšem pivopiji, sadašnjem ljubitelju žestokih pića a retko kada vina, predstavila pravo iznenađenje i ljubav na prvi pogled. Jedino vino koje zaista volim i uživam da popijem. Opušta i bistri um na najdivniji mogući način. Apsolutna preporuka za "Sauvignon Blanc" kao i za ostale etikete ove vinarije koja u poslednje vreme kupi brojne nagrade na svim relevantnijim svetskim takmičenjima, što uopšte nije slučajno.

www.vinarijavirtus.rs

#šnenokle #snenokle

A post shared by Aleksandra Radic (@radicbj) on


RECEPT ŠNE-NOKLE

U vreme kada svi lude za "čizkejkovima", "mafinima" i sličnim zapadnjačkim papazjanijama, ja se držim "old school" slatkiša koje su pravile naše bake ili onoga što si mogao pojesti u starim poslastičarnicama. Iz širokog dijapazona starih dobrih kolača, torti i ostalih slatkiša izdvajam šne-nokle. Šne-nokle volim jer me vezuju za detinjstvo i to na dva načina. Prvi je što su mi majka i bake spremale taj slatkiš skoro pa redovno a drugi što su u seriji "Metla bez drške" uz koju smo svi odrastali, imale vrlo bitnu ulogu. Recept je jednostavan i koji god da 'izguglate', nećete pogrešiti. U stvari, odaberite obavezno recept u koji ide i "Petit Beure" keks, šne-nokle su daleko bolje uz njega.

Autor: Marija Milošević

Pogledajte još