Demokratije i slobode nikada nije dovoljno

BEOGRAD, 3. februara 2010. (Beta) - Predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je u sredu da razvijenost demokratije u Srbiji nikada nija bila na višem nivou.

"Danas, 20 godina od obnavljanja Demokratske stranke, možemo reći da Srbija nikada, sa stanovištva demokratskih principa i vrednosti, nije bila na višem nivou razvoja", rekao je Tadić na skupu povodom 20. godina obnavljanja rada DS-a.

Tadić je istakao da demokratije i slobode, međutim, nikada nije dovoljno. "Moramo više i bolje u ostvarivanju tih osnovnih vrednosti", rekao je on.

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović izjavio je da cilj DS mora biti "hvatanje koraka sa naprednim svetom" i da ta stranka bude stranka budućnosti. "Svet je u ubrzanom ritmu i ako ga ne pratimo, izgubićemo korak", rekao je Mićunović na proslavi koja se održava u Ekspo centru u Novom Beogradu.

Mićunović je u govoru pomenuo osnivače obnovljene Demokratske stranke koji više nisu živi kao što su Zoran Đinđić, Borislav Pekić, Dušan Vukajlović, Miodrag Perišić, Slobodan Inić i Desimir Tošić.

Pogledajte još