PREPORUKA ZA DANAS: Nikola Mijailović - knjiga, restoran, vino, ličnost, muzika

Odatle odlazi najpre u Koronu Kjelce pa u Amkar Perm nakon čega se 2013. vraća u Zvezdu i tu ostaje do 2015. godine kao kapiten. Takođe, od 2002. do 2004. Mijalović je igrao za reprezentaciju tadašnje države, Srbije i Crne Gore.

Danas vam otkriva kako provodi svoje slobodno vreme - koja knjiga i muzika ga opuštaju, koja ličnost ga inspiriše i zbog čega je "Madera" njegov omiljeni restoran.

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

KNJIGA "DRIPAČKA RAPSODIJA"

Trenutno nemam mnogo vremena za čitanje, ali knjiga kojoj se rado vraćam i koju bih preporučio je jedna istinita avanturistička priča o borbi sa ličnim demonima i potragom za suštinom života, a napisao je moj prijatelj Aleksandar Bilanović "Dripačka rapsodija". Autor nam govori o odrastanju na beogradskim ulicama, preko Londona do najegzotičnijih delova Južne Amerike.

www.delfi.rs

Foto: Promo

RESTORAN "MADERA"

Beograd ima dosta odličnih restorana pa je tako teško izabrati jedan. Ako moram, onda nek bude "Madera", za koju se slobodno može reći da je simbol gastronomskog Beograda. Uvek sveže namirnice, kvalitetna vina, predlog za dobar i jak ručak neka bude jagnjeći zaponjci, a za dezert, naravno, specijalitet "Madere" - gratinirane jagode.

maderarestoran.com

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

VINO

U poslednje vreme najviše mi prija čaša dobrog vina uz večeru ili pred spavanje. Od vina biram uvek Kozlovića, Marinu Cvetić ili Milante, a od domaćih je to vino Radovanović.



LIČNOST

Zakleti sam rusofil. Uvek Putin! I često citiram njegovu čuvenu: "Bolje biti obešen za lojalnost nego biti nagrađen za izdaju."

Foto: Promo

MUZIKA

Generalno, ja mogu da slušam sve, prilagodljiv sam, samo da je udobno i da je dobro vino, ali biram starog dobrog Miladina Šobića i stihove "Ja nijesam kao svak, ja ne sanjam kadilak, smuči mi se na to sve, uzmem čitam novine. Gradom žure lica nova, svako pita gdje je lova, a ja čitam stare novine, čitam neke stare novine..."

Autor: Nina Dotlić

Pogledajte još