Jelena Janković: Spremne smo

Jelena Janković je stigla u Beograd i igraće za Srbiju, uprkos povredi koju je zadobila u Melburnu. 
- Zadovoljstvo je ponovo biti u ekipi. Želim da igram za svoju zemlju, iako nisam potpuno spremna, ali ovo neće biti prvi put da nastupam sa povredom. Ukoliko zatreba igraću i na jednoj nozi - rekla je Jelena. 

Da li si razmišljala o protivnicama i kakav meč očekuješ?
- Biće izuzetno teško, Ruskinje su veoma dobre igračice i osvajale su ovaj FED kup nekoliko puta, što znači da imaju dosta iskustva. Sa druge strane, Ana i ja takođe imamo dosta iskustva, ali ne toliko u ovom takmičenju. Protiv svih ruskih igračica smo nastupale mnogo puta i poznajemo njihovu igru. 

Kako komentarišeš njihove najave da su spremnije i bolje?
- Vodim računa samo o sebi i našem timu. Sve smo spremne, nasmejane i motivisane. Ruskinje jesu favoriti, ali mislim da im to nameće dodatni pritisak. Ovo će biti najvažniji meč za nas. Ukoliko ih pobedimo imamo velike šanse da osvojimo ovo takmičenje. 

Da li se ti osećaš spremnom za meč?
- Daću sve od sebe, kao i uvek, iako nisam puno trenirala. Radila sam samo dva dana pre dolaska u Beograd. Imam povredu, koju vučem od Australian Opena, ali potrudiću se da dam maksimum. Imam želju da pomognem timu koliko mogu, tako da se nadam da ću uspeti da pobedim u svojim mečevima - rekla je Jelena. 

O kakvoj povredi je zapravo reč?
- Nisam htela da dižem preveliku famu oko svega. Ko je gledao Australian Open video je da sam na pojedinim mečevima koristila kremu za ublažavanje bolova, pošto mi je jedino to pomagalo da igram. Povreda nije naivna, ali očekujem brz oporavak. 

Da li će veliki put pred meč uticati na igru?
- Tokom leta spavala sam od Majamija do Ciriha. Probudile su me turbulencije i svi su bili nekako uplašeni. Ja se ne plašim aviona, ali ovog puta mi nije bilo prijatno. Na kraju se sve dobro završilo i nadam se da vremenska razlika i put neće biti veliki problem. Ne opterećujem se time.
 
(old_image)Ana Ivanović sve nade polaže u singl mečeve, pošto prema njenim rečima ekipa za dubl nije uigrana dovoljno dobro:
- Volela bih da sav posao završimo u singlu i da do dubla i ne dođe. Međutim, ukoliko zatreba, daćemo sve od sebe i u tom meču. 

Iako je Rusija favorit, Ana smatra da i tim Srbije ima velike prednosti.
- Imamo prednost domaćeg terena i nadam se da će atmosfera u Areni biti dobra. U ovakvim mečevima publika može da ima ključnu ulogu, naročito ako se rezultat bude lomio. Naporno smo trenirali proteklih dana i mislim da smo dovoljno spremne. 

Selektor Dejan Vraneš veruje u sve igračice i optimista je pred duel sa Rusijom:
- Velika je čast što sam u društvu najboljih i što igramo u Svetskoj grupi. Protivnik nas posebno inspiriše, pošto su više puta osvajali takmičenje. Ruskinje su trenirale duže od nas, ali delimo isti cilj, a to je isključivo pobeda. Mnogo lakše se diše u društvu sa Jelenom - rekao je selektor. 

Na pitanje o kvalitetu protivnika Vraneš dodaje:
- Dosta lepih reči bih mogao da kažem za sve. U timu će biti Kuznjecova, Klebanova, a selektor Tarpiščev takođe uživa veliki ugled. Međutim, sada razmišljam samo o nama i našem kvalitetu i mislim da možemo da pobedimo. Dodatni motiv je što bismo i polufinale igrali u Beogradu. 

Nakon dolaska Jelene Janković u Beograd, igračice oba tima okupile su se na tradicionalnoj svečanoj večeri gde su u prijateljskom ambijentu razgovarale na razne teme. Iako su se dobro zabavile i ponovo potvrdile da se sjajno druže van terena, sve su istakle da  kada meč počne neće biti nikakvih protekcija. 

Večeri su prisustvovali i brojni predstavnici i prijatelji Teniskog saveza Srbije. 

Katarina Stojković

Pogledajte još