Podsticanje kvaliteta ugostiteljskih usluga

U budžetu je ove godine predviđeno 400 miliona dinara za kredite za podsticanje kvaliteta ugostiteljskih usluga, a vladinom uredbom o uslovima i načinu dodele tih kredita, koja je objavljena u "Službenom glasniku Srbije" broj 4, predviđeno je da učešće pozajmice u finansiranju projekta može biti najviše 50 odsto. 

Prioritet će, kako je navedeno, imati projekti kojima se obezbeđuje poboljšanje smeštajne ponude, izgradnja neophodne turističke infrastrukture i usklađivanje turističkih i ugostiteljskih kapaciteta sa zakonom.

Pravo na korišćenje kreditnih sredstava imaju fizička lica i mala i srednja preduzeća, koja su registrovana za obavljanje turističke delatnosti ili kao poljoprivredno gazdinstvo, a uslov je da u prethodne dve godine nisu kažnjavani za privredne prestupe i da su izmirili poreske obaveze.

Minimalni iznos odobrenog kredita za poljoprivredno gazdinstvo i fizička lica je 500.000 dinara, a za malo i sredne preduzeće dva miliona dinara. Rok otplate je 60 meseci, uz grejs period od godinu dana. 

Izvor: Smedia
4. februar

Pogledajte još