KO NAS J*BE, OPOZICIJO: Biljana Srbljanović oštro protiv diskriminacije Ane Brnabić!

Biljana Srbljanović je delu opozicije zamerila na diskriminaciji mandatarke Ane Brnabić.

- 'Homopremijerka' i 'bipolitika' je jedna od najodvratnijih primedbi od svih odvratnih primedbi na Anu Brnabić. To što joj fašisti, degenerici, lokalni šerifi iz akvaparkova, muljatori i nacionalne secikese zameraju rod i broj, to mi je jasno, ali da je demokratska opozicija diskriminiše na takav način, pravi je pokazatelj gde nam je politika, javni diskurs i stanje svesti - napisala je Srbljanović.

Srbljanović je istakla da to što je Ana Brnabić izbor Aleksandra Vučića ne znači da time postaje fair game za svakovrsne uvrede i ponižavanja.

- Brnabić je sposobna, pametna, koncentrisana i uspešna i sve je u životu uradila uprkos tome što je žena i uprkos tome što je LGBT. Umesto toga, treba da se pitamo a što je mi nismo prvi uzeli za našu politiku? Nismo znali, nismo se setili, nije nam se ponudila? Pa, ko nas j*be onda, cis-opozicijo - napisala je Srbljanović sinoć na svom Fejsbuk nalogu.

Jelena Milić

Jelena Milić, direktorka Centra za evroatlantske studije i zagovornica ulaska Srbije u NATO, našla se ovih dana na udaru dela javnosti zbog svoje odluke da prisustvuje svečanoj inauguraciji predsednika Vučića u Palati Srbija. Jutros je na Fejsbuku odgovorila svojim kritičarima, prozivajući istovremeno nekompetentnu i neprogresivnu opoziciju.

- Dakle, ideš kod zapadnjaka na prijeme, ručkove, konsultacije, uzimaš grantove big time... Onda oni kažu Vučić je pobedio na izborima, velika razlika... Idemo dalje, pokušavamo Srbiju da uvučemo, kao i ostatak regiona, u proces integracija jače, mada i mi nemamo resusrsa, borimo se sa većim temama, Brexit, Turska... A ti kažeš ne, to nisu i moje institucije, vi šaljite predstavnike na whateveristoday mi nećemo, ua - napisala je Jelena Milić.

Milić kritikuje opoziciju što idealizuje svoje birače, a s druge strane potpuno dehumanizuje i izvrgava nepotrebnom ruglu birače druge strane.

- Pa to ni teški protivnici Trampa ne rade!!! Daleko ćemo tako dogurati. Daleko... A kukaš što je Vučić uzeo sve. Nije, on se dobrim delom proširio u vakumu koji ostavljaju single issue focused civilno društvo i totalno nekompetentna i neprogresivna opozicija. A vi drugi, kibiceri u transu, što imate savete, savete, kritike, kritike, šta ste vi danas uradili za opštu stvar? - napisala je Jelena Milić.

Izvor: Blic.rs

Pogledajte još