U subotu oblačno i hladnije, mestimično kiša i sneg

BEOGRAD, 5. februara 2010. (Beta) - U Srbiji će u subotu biti oblačno i hladnije, mestimično sa kišom i susnežicom, na planinama i u Timočkoj i Negotinskoj krajini sa snegom, saopštio je danas Hidrometeorološki zavod Srbije.

Kiša će se ponegde lediti pri tlu, a krajem dana i tokom noći sneg se očekuje i u nižim predelima.

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u Podunavlju, južnom Banatu, Pomoravlju i na planinama jak sa udarima olujne jačine. Jutarnja temperatura od minus četiri do dva, maksimalna od nula stepeni na severu do četiri stepena na jugoistoku zemlje.

U Beogradu će sutra biti oblačno, vetrovito i hladnije, povremeno sa kišom koja će se ponegde lediti pri tlu. Krajem dana i tokom noći sneg. Vetar jugoistočni, umeren i jak sa udarima olujne jačine. Temperatura tokom dana bez značajnijeg kolebanja od jednog do tri stepena Celzijusa.

U Srbiji će u nedelju biti oblačno, mestimično sa snegom. Vetar će biti u slabljenju. U ponedeljak postepeno razvedravanje. U utorak umereno oblačno i suvo. Od srede do kraja naredne sedmice oblačno sa susnežicom i snegom.

U Beogradu u nedelju oblačno, povremeno sa snegom. Vetar će biti u slabljenju. U ponedeljak postepeno razvedravanje. U utorak umereno oblačno i suvo. Od srede do kraja naredne sedmice oblačno sa susnežicom i snegom.

Biometeorološka prognoza za 6. februar

Nastavlja se period nepovoljnih biometeoroloških prilika nad Srbijom. Srčani i nervni bolesnici, kao i astmatičari, trebalo bi da se strogo pridržavaju saveta lekara.

Od meteoropatskih reakcija se mogu očekivati reumatski bolovi, neraspoloženje i glavobolja.

Pogledajte još