PREPORUKA ZA DANAS: Jelena Karakaš - vino, podcast, poslastičarnica, miris, knjiga

Završila je Fakultet političkih nauka i radila je u brojnim srpskim časopisima. U svet novinarstva ušla je 2005. godine pa se tako oprobala u magazinima JOY, Lepota&Zdravlje, BravaCasa. Dugi niz godina radila je i kao stalni saradnik gradskog vodiča City magazine. Godine 2008. bila je pomoćnik glavnog urednika u srpskom izdanju magazina L’Officiel. Narednih godinu dana radila je u magazinu Hello!, a nakon toga je uplovila u drugačije vode pa je neko vreme bila i PR u agenciji Leo Brunnet. Prelazak na mesto PR-a Jelenu je, zapravo, podstakao da otvori svoj lični blog. Maja 2012. godine, ova mlada devojka pridružila se timu magazina Elle gde je prešla put od modne novinarke pa sve do features i lifestyle urednice, a na kraju i glavne urednice magazina Elle Decoration.

Danas daje svojih 5 sjajnih preporuka za ove vrele, letnje dane!

Foto: Privatna arhiva

Vino Rosé Minna, Stemina

Kako živa preskoči trideseti podeok, tako ulazimo u rosé doba. Fino, hladno, slatko vino, idealno je piće da zaokruži magične letnje zalaske. Na prvi dan ovog leta, na jednom ozbiljno zabavnom ručku, otkrila sam vrlo dobar srpski rosé. U pitanju je vino Minna, trsteničke vinarije Stemina. U pitanju je vino koje u sebi nosi ukuse breskve i jagode i sjajno se slaže uz lagane zalogaje, kao što su sirevi i kremasti slatkiši. Preporuka za nazdraviti!

viteskovino.com


Podcast #fashionnofilter

Iako podcast kao pojava kod nas još uvek nije zaživeo, pronašla sam nekoliko odličnih svetskih i uživam u preslušavanju ovih online emisija. Blogerka Camille Charrière sa koleginicom Monicom Ainley vodi Fashion no Filter. Svaka epizoda istražuje jednu pojavu iz modne industrije: Instagram, Street Style, Model Citizens... Ideja je da kroz mini ekspoze upućeni gosti slušaocima približe stranu mode koja na prvi pogled nije vidljiva. Kako ove devojke ističu, njihov podcast je zamišljen poput niza zanimljivih razgovora koje ste slučajno načuli u vašem omiljenom kafiću. Pa zašto ih onda ne biste tamo slušali? Epizodu posvećenu street style trendu možete slušati u pokretu, budući da su je snimile dok su zadihano trčale po Parizu za vreme nedelje mode.

Poslastičarnica Fini

Kako godine prolaze postajem sve razmaženija i zahtevnija od mojih mesta. U poslednje vreme izbegavam bučna, in i zadimljena mesta. Zato je moj izbor ušuškan donji Dorćol i poslastičarnica Fini. Tamo volim da dođem sa prijateljima, zauzmemo veliki sto ispod krošnje, grickamo eklere sa svežim jagodama uz kapućino i uživamo u uvek dobrim playlistama. Taman!

www.fini.rs


Miris leta - sveća Kosančićev venac

Concept store Makadam poseban je po tome što svi predmeti u ponudi slave našu tradiciju. Koncept je okrenut zanatskim predmetima sa etno primesama, reč je o malim serijama, zbog kojih su stranci u potrazi za suvenirima česti gosti ovog mesta. Tamo sam pronašla mirisnu sveću Kosančićev venac, tako da sada moja dnevna soba miriše na kaldrmu, rascvetane krošnje i onaj specifični mir koji odlikuje ovaj stari gradski kvart.

www.makadam.rs

Foto: Promo

Knjiga Gde si nestala Bernadeta

Obožavam zabavne, nepretenciozne i pametne knjige, a najviše volim kada se to sve sretne u jednom naslovu. Gde si nestala Bernadeta Marije Sempl je izuzetno pitko štivo koje će vas držati prikovane za stranice do samog kraja. Priznajem, privukao me je sjajno dizajniran omot, ali ispostavilo se da nekada stvarno i možemo suditi po koricama i radnja je jednako dobra! Idealno za uživanje ispod suncobrana. Javite utiske!

www.delfi.rs

Autor: Nina Dotlić

Pogledajte još