KUPKO SE ODMOTAVA: Zoran Cvijanović nije prevaren?

Sud je ispitujući ovaj akt našao da nema mesta optužbi. Međutim, ta odluka nije konačna, pošto je Prvo tužilaštvo blagovremeno uložilo žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, o kojoj još nije odlučeno.

Krivičnu prijavu protiv Josifova, Cvijanović je podneo pre nepune dve godine, zajedno sa bratom Nebojšom Vranešom, kojom su ga teretili za prevaru i uzimanje dela vlasništva u zajedničkoj firmi Set reciklaža. Ove tvrdnje, Josifov je negirao prilikom saslušanja u Tužilaštvu.

Prema onome što je ranije objavljeno, Cvijanović i Vraneš pokrenuli su posao vezan za reciklažu u koji su naknadno uključili i Josifova. Navodno, problem je nastao kad se Cvijanović na njegovu molbu odrekao svog udela u Set reciklaži kako bi se podigao kredit. Međutim, pozajmica nije uzeta, a Josifov je odbio da glumcu vrati njegov deo firme. Problem je nastao i kad je, navodno, Cvijanović Josifovu dao svoju ušteđevinu, koju ovaj takođe nije vratio. Zbog toga je, kako tvrdi popularni glumac, ostao i bez stana, jer nije imao para da isplati preduzimača od koga je kupio tu nekretninu, a spominjala se cifra od 70.000 evra.

Josifov je tvrdio da mu glumac nikada nije bio partner u poslu, da nikada nije bio vlasnik, suvlasnik, zaposlen, niti angažovan od strane Set reciklaže. Naveo je i da je pravosnažnom presudom Privrednog suda od 25. marta 2015. godine to i potvrđeno, kao i da je Apelacioni sud odbio Cvijanovićev i Vranešov zahtev da se upišu kao suvlasnici.

Glumac Zoran Cvijanović nije želeo da komentariše presudu Prvog osnovnog suda.

- Taj slučaj nisam nikad komenatrisao, pa neću ni sad. Hvala što ste pozvali - kratko je rekao Cvijanović.

Izvor: Novosti

Pogledajte još